Mitől változik valaki véleménye, ízlése?
Régen tökre szerettem egy bizonyos énekest, vagy zenei atílust, most meg már megse birom hallgatni, úgy utálom.
Régen nem szerettem a halat, most már finomnak találom.
Régen utáltam a színes ruhákat, most már szinte csak azt hordok.
Mitől függ, hogy egy ember meg gondolja magát, megváltozik a véleménye, ízlése?
Én azt hallottam, hogy az embernek 7 évente lecserélődnek a sejtjei. Megújulnak. Gondolom amilyen hatások értek ezekben az években, olyan sejtek épülnek vissza (?) és ezek határozzák meg mi tetszik.
Egy laikus elképzelése :)
Persze, hogy változik.
Életkortól, környezettől, stb.
Én pl. mikor gyakorlatilag otthon is, melóhelyen is, mindenhol pasikkal voltam(vagyok) körül véve... egy időben olyan dolgokat kezdtem el csinálni, amitől normális esetben falnak mennék...
Sminkblogokat olvasgattam, melóhelyen azon morfondíroztam, milyen cukisággal dekoráljam ki a lakást... stb-stb. Szóval - a túl férfias környezetet kompenzálandó - kezdtek olyan "nőcis" (nem egyenlő a nőiessel :) ) tulajdonságaim lenni, amikre amúgy nem voltam túl büszke, de mégis igényeltem... :D:D
Saját magamon ezt látom: fiatalkorodban éltél a kis világodban, a megszokott közönségben, adott volt hogy mi a trend, amitől vagy eltértél vagy nem. plusz valami beszűrődött "kintről" a felnőtt világból, meg külföldről de az annyira nem érdekel. aztán élsz pár 5 évet és minden kitágul, ezer álláspontot és életfelfogást ismersz meg, a gondolkodásod a világról sokkal összetettebb és "igazibb" lesz. már látod, hogy nem biztos, hogy az a legjobb, ami eddig a legjobb volt, nem biztos hogy abban kell hinned, amiben eddig hittél. meg ilyenek.. függ hogy mi vesz körül, mit veszel át belőle, mit hogyan élsz meg.. és ez hatással van rád.
szerintem ez tök jó és érdekes dolog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!