Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért gondolják az emberek,...

Miért gondolják az emberek, hogy a családi címer sznob dolog?

Figyelt kérdés
2011. júl. 20. 21:58
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Szerintem abszolút összeegyeztethető a XXI. századdal. Nem hivalkodóan, kis helyen, díszítő jelleggel igazán szépen mutathat.
2011. júl. 20. 23:08
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Kis helyen, ha nem hivalkodsz vele, akkor oké. :)

Szerintem a többiek is arra értették a sznob dolgot, hogy ha felvágnál vele, meg lépten-nyomon mutogatnád.

2011. júl. 20. 23:10
 23/34 anonim ***** válasza:
Nem gondolom, hogy sznob dolog, csak annyit, hogy ilyen jellegu erdeklodese van az illetonek (erdekli a tortenelem, mult stb). Engem mondjuk ilyen cimer dolgok nem erdekelnek, unalmasnak tartom oket, de ettol fuggetlenul nem neveznem sznobnak. Ez is egyfajta erdeklodes.
2011. júl. 20. 23:48
 24/34 napietus ***** válasza:
100%
ha van valódi családi címeretek, akkor dícséretes, a hagyományok ápolása, ahogy az ősök képei is a falon. engem ezek a dolgok meghatnak. ha nincs, akkor viszont sznob dolog, méghozzá a szó eredeti jelentésében. üres, múlttalan úrhatnámság.
2011. júl. 21. 00:55
 25/34 A kérdező kommentje:
Amúgy szerintetek ez alapján a céglogó is sznob? Minden eddigi válaszolónak köszönöm.
2011. júl. 21. 09:42
 26/34 napietus ***** válasza:

nem. ez a családi címer is csak akkor, ha nincs, hanm én most kreálok magamnak egyet. a sznob szó innen ered:

Eredetileg a „sine nobilitate” azaz „nemességgel nem rendelkező” kifejezés volt a „sznob” szó alapja. Tehát átvitt értelemben az olyan embereket illetnek e szóval, akik ugyan nem „nemesek” vagy tagjai valamely elit körnek, de mégis rájuk jellemző attitűd felvételével olyannak akarnak tűnni, mintha oda tartoznának.

tehát aki a valódi családi címerét használja, akár levélpapíron is, az NEM sznob. aki kitalál magának, ezzel úgy tesz, mintha nemes lenne, az. az ilyen ember nevetséges.

2011. júl. 21. 09:57
 27/34 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, már kifejtettem erről a véleményem. Mivel ma már nincsenek nemesek senki sem "tesz úgy" mintha nemes lenne (hacsak nem magatartásában tükröződik ez a téveszme). Ha valaki a családja valamikori címerét használja ilyen okokból kifolyólag az tényleg sznob. Viszont ha az általam előbb leírt okokból, tehát hogy a címer (vagy akár logónak is mondhatjuk) a családi összetartást és összetartozást szimbolizálja akkor nem gondolom sznobnak.
2011. júl. 21. 10:08
 28/34 A kérdező kommentje:
Egyébként, mivel már nincs nemesség, a te elgondolásod alapján az ősök címerét használni is ugyanannyi mintha kitalálna magának egyet, hiszen semmiképpen sem nemes.
2011. júl. 21. 10:10
 29/34 napietus ***** válasza:
46%
akkor pont fordítva gondoljuk. Magyarországon egyébként HIVATALOS érintkezésben nem használunk nemesi címeket, de a magánéletben aki nemesi származású, az tud róla. ahogy egyébként azon nyugati országokban is, ahol hivatalosan nem használják. leírtam, mi a sznob fogalma. tökéltesen ráillik erre a viselkedésre. az én családom némt származású, de I. Ferenc József nemesi rangot adott az ősömnek. tehát nem egy ősi nemesi família, DE én használhatnám magánérintkzésben a címemet és használhatnám a címert is. aki nem az, az ne akarjon már annak látszani, mert attól nem lsz több, sőt kevesebb lesz: egy szánalmas sznob.
2011. júl. 21. 10:13
 30/34 A kérdező kommentje:
A többi dologra megint nem kaptam választ:D Kíváncsi volnék a véleményedre.
2011. júl. 21. 10:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!