Ciki dolog, hogy nem beszélek egy nálam idősebb emberrel, csak azért mert nem tudok magázódni. Ülünk néma csendben, a nagy kínos csend! Az meg nagyon bunkó dolog, hogy megkérdezem, hogy tegezhetem-e? 20 év korkülönbség
Felteszem, technikailag tud, csak kényelmetlennek, sutának és ormótlannak érzi - nemde, kedves Kérdező?
Ha ez a helyzet, akkor maximális egyetértésem, szerintem is egy átok a magázódás a magyarban, és egy az egyben meg kéne szabadulni tőle.
Mindenesetre amíg van, addig sajnos mást nem nagyon tudsz tenni, hogy mint hogy erőt veszel magadon, és E/3-at használsz E/2 helyett.
Pedig muszáj lesz megtanulni magázódni, mert a hivatalos ügyeket se szokás még tegeződve intézni Magyarországon. :-)
Tudom, nem a legjobb szokás, és tudom, hogy tegeződve is lehet nagyon kulturáltan társalogni és intézkedni, de míg benne van a nyelvhasználatban, addig nincs mentség.
Nem ciki egyébként, tudod, nekem meg átszokni fura a magázódásról a tegeződésre, ha egy szüleim korú régi ismerős felajánlja, néha elfelejtem. De hozzá lehet az ilyenekhez szokni. Próbáld meg. Te nem ajánlhatod fel (hacsak nem a főnöke vagy), hogy tegeződjetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!