Milyen roma hagyományokat, szokásokat ismersz?
1. Amikor úgy köszönnek, hogy "Csókolom!", azzal a tiszteletüket fejezik ki, és nem a korodra utalnak.
2. Amikor egy ffi-n azt látod, hogy borostás, meg legalább több hete-hónapja nem borotválkozott, az nem biztos, hogy ápolatlan, lehet, hogy "csak" gyászol.
Nem vagyok roma, de ismerek néhányat, tőlük tudom.
Itt nagyon sok rasszista hozzászólások lesznek.
Hidd el nekem.
Amúgy nagyon sok van és ez családonként változik.
De általában olyan dolgok amik tényleg jók.
Sokan nem szabad hogy nyílvánosan csokolozzanak, a férfi megy elől és ő megy be elsőnek mindenhova és a nő követi, nem veszekednek a gyerekük elött mert az rossz a gyereknek meg hasnló dolgok. Ha nem eszel a kajából még akkor se ha megkínálnak akkor azt jelenti mintha ki mondtad volna hogy szar a kaja én nem eszek itt meg stb...
Szomszédban minden szombat este össze ül a roma család és nevetve, zenélve kábelt égetnek a kertben és részegen ordítoznak.
Ez megy már majdnem 10 éve, szóval lehet már hagyománynak is nevezni. :)
rasszista hozzászólás :)
haveromékhoz 4 nappal ezelőtt betörtek a cigányok (bizonyítottan cigányok, tehát nem kell a jajj honnan tudod szöveg), tapasztalatból is ezt mondtam volna, de ez most csak megerősített a szokásaikban:
- qrva futtatás, kötekedés, nemi erőszak, lopás, betörés, rablás, magyarok gyilkolgatása heccből, mert poén és még csak nem is büntetik, stb.
Tudják miben van a pénz. :P
Amúgy nem csak a cigányok csinálják ezt.
Én magyar vagyok belém egy cigány se kötött még csak sok magyar a semmiért. De lejátszottam mindegyik gyerekkel :)
-SzamuRAJ harcosrendek
-Heti réztisztelet
-Aranyozott bizsuk nyakban hordása
-Bodzaszedés
Segély kéregetés, lopás, hazudozás, ölés.
Kb ezeket ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!