Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Növelhető az orrtúrás társadal...

Növelhető az orrtúrás társadalmi elfogadottsága?

Figyelt kérdés

2011. jún. 16. 10:22
1 2
 11/13 anonim válasza:
Én nem szoktam, de nem is undorodom tőle. Viszont szerintem mindenki aki úgy érzi, hogy valamiért igényt tart rá, csinálja bátran. Csak mindig mosson kezet utána, mert szerintem senki sem szeretne pl.: kezet fogni azután valakivel, hogy az orrában turkált.
2011. jún. 22. 19:47
 12/13 anonim válasza:

Ez a tevékenység épp oly magánügy (kivéve a kisgyerekeket és bizonyos mozgáskorlátozottakat), mint az altáji ürítések és a kapcsolódó tisztálkodás, ergo, a zavarkeltés esélyének kizárásával intézendő.

A szükségszerűsége egyénfüggő, tehát az alkalmazása nem társadalmi elfogadottság kérdése, hanem a pillanatnyi népegesség pillanatnyi igényétől függ.

Azon persze lehet elmélkedni, hogy ez most éppen a kisebbség vagy a többség igénye, attól még az első mondatomnak változatlanul érvényben kell maradnia!

2011. jún. 23. 09:55
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Japánban pl. a legnagyobb illetlenségnek számít az orral való bármi foglalkozás (még az orrfújás is!) vagy bármi utalás erre, viszont nyugodtan lehet fingani vagy böfögni, mondjuk azt se illik tüntetően, mert semmit se illik úgy... a meztelenségben nem találnak semmi különöset, a férfiak és nők együtt fürdenek a nyilvános tisztasági fürdőkben... mindez társadalmi megegyezés, én személy szerint undorítónak tartom ha vki az orrát nyilvánosan túrja, turházik vagy a seggét vakarja, minálunk jól nevelt ember nem tesz ilyet, de ez is csak vmiféle megegyezés, ahogy pl. a nyilvánosan nem szexelünk és a WC ajtók mögé húzódunk ürítkezni, ugyanakkor semmi gond a nyilvános evéssel, pedig az se biztos hogy túl gusztusos, ha vki úgy nézi... mert ez a szokás, lehetnek más szokások, más idők, más emberek... most ez van, ne túrja az orrát senki nyilvánosan, mert le fogják bunkó parasztozni, sztem ráadásul teljesen jogosan... mert most éppen ez van...
2011. jún. 24. 07:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!