Szerintetek a bunkóság vagy a kedvesség visz előre az életben?
Szerintem az visz előre, ha az ember ezeket tudja kombinálni. Érzi kihez hogy érdemes viszonyulni. Egyértelműen szebb lenne a világ, ha mindenki kedves lenne a másikhoz, de úgy gondolom vannak olyan emberek, akinek érdemes egy kicsit visszabunkózni, hogy tudják hol a határ.
A műveltség, iskolázottság nem jár együtt feltétlenül intelligenciával. Sok iskolázott ember méginkább versenyben érzi magát, és azért bunkó, hogy az élvonalban is maradjon..
Hát szerintem, ha eljut odáig, akkor már pont hogy akkora bunkó lehet, amekkora csak akar.
Persze egyértelmű, hogy az úttöréshez kedvesnek is kell lenni bizonyos emberekhez (fölfele nyalni, lefele taposni aranyszabály). De én határozottan úgy látom, hogy az sikeresebb, aki gátlástalan, és mindig idomul az elvárásokhoz.
Nekem is volt egy barátom, aki kamaszkoráig rendes, vicces, kedves fiú volt...évekig nem láttam, majd mikor találkoztunk egy agresszív "állat" :D
Azt mondta azért váltott, mert egyszer kipróbálta, így sikeresebb... de nem nálam :)
Azért van néhány állomás a benyalós, a saját elveit érdekből bármiért feladó és az otromba, "csakazénigazamazigaz", mindenkin átgázoló tapló között.
Nekem a kedvesség bejött, ami alatt nem azt értem, hogy mindig mindenkihez úgy viszonyultam, hogy "legyen úgy, ahogy te akarod", hanem tudok nem-et is mondani, el tudom mondani, ha valami nem tetszik vagy szerintem úgy nem jó. és itt jön a képbe az intelligencia, mert van köze a kedvességhez: ez az érzelmi intelligencia. Aki csak bunkózni tud és azt hiszi, hogy csak arroganciával juthat előbbre, az intelligens talán még lehet, de érzelmileg biztosan nem az. Így lehet az is, hogy művelt, iskolázott emberek nem tudnak kulturáltan, tisztelettel egymáshoz szólni, humánusan viselkedni. Érzelmileg fejletlenek.
Tisztelet alapból mindenkinek jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!