Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szerintetek a bunkóság vagy a...

Szerintetek a bunkóság vagy a kedvesség visz előre az életben?

Figyelt kérdés
Kapcsolatok terén.Miért lesz bunkó valaki,hogy megalázza a másikat?Szerintetek az intelligenciával összefügg,hogy valaki kedves? Művelt,iskolázott emberek miért bunkók?Hol a tisztelet?Kinek jár?
2011. jún. 15. 11:40
 1/10 anonim válasza:
Sztem mindkettő....ha tul kedves vagy ,benyalósnak hisznek ....ha Bunkó vagy ,naggyábból ugynolyan leszel mint manapság az emberek többsége :( Szarügy,de ez van ....Szted bunkó voltam ezzel a válasszal? ha igen ,talán megpróbálok kedves lenni :) ....valakinek meg pont ez jön be ...idő és helyszin kérdése
2011. jún. 15. 11:47
 2/10 anonim ***** válasza:

Szerintem az visz előre, ha az ember ezeket tudja kombinálni. Érzi kihez hogy érdemes viszonyulni. Egyértelműen szebb lenne a világ, ha mindenki kedves lenne a másikhoz, de úgy gondolom vannak olyan emberek, akinek érdemes egy kicsit visszabunkózni, hogy tudják hol a határ.

A műveltség, iskolázottság nem jár együtt feltétlenül intelligenciával. Sok iskolázott ember méginkább versenyben érzi magát, és azért bunkó, hogy az élvonalban is maradjon..

2011. jún. 15. 11:50
 3/10 A kérdező kommentje:
DE hogyan lehet pont bunkósággal élvonalban maradni?
2011. jún. 15. 11:53
 4/10 anonim ***** válasza:

Hát szerintem, ha eljut odáig, akkor már pont hogy akkora bunkó lehet, amekkora csak akar.

Persze egyértelmű, hogy az úttöréshez kedvesnek is kell lenni bizonyos emberekhez (fölfele nyalni, lefele taposni aranyszabály). De én határozottan úgy látom, hogy az sikeresebb, aki gátlástalan, és mindig idomul az elvárásokhoz.

2011. jún. 15. 12:03
 5/10 yuda ***** válasza:

Nekem is volt egy barátom, aki kamaszkoráig rendes, vicces, kedves fiú volt...évekig nem láttam, majd mikor találkoztunk egy agresszív "állat" :D

Azt mondta azért váltott, mert egyszer kipróbálta, így sikeresebb... de nem nálam :)

2011. jún. 15. 12:51
 6/10 anonim ***** válasza:

Azért van néhány állomás a benyalós, a saját elveit érdekből bármiért feladó és az otromba, "csakazénigazamazigaz", mindenkin átgázoló tapló között.

Nekem a kedvesség bejött, ami alatt nem azt értem, hogy mindig mindenkihez úgy viszonyultam, hogy "legyen úgy, ahogy te akarod", hanem tudok nem-et is mondani, el tudom mondani, ha valami nem tetszik vagy szerintem úgy nem jó. és itt jön a képbe az intelligencia, mert van köze a kedvességhez: ez az érzelmi intelligencia. Aki csak bunkózni tud és azt hiszi, hogy csak arroganciával juthat előbbre, az intelligens talán még lehet, de érzelmileg biztosan nem az. Így lehet az is, hogy művelt, iskolázott emberek nem tudnak kulturáltan, tisztelettel egymáshoz szólni, humánusan viselkedni. Érzelmileg fejletlenek.

Tisztelet alapból mindenkinek jár.

2011. jún. 15. 14:16
 7/10 anonim ***** válasza:
bunkóság
2011. jún. 15. 16:25
 8/10 napietus ***** válasza:
53%
alapból a jólneveltség az, ami semmibe nem kerül, de minden ajtót kinyit. én sosem voltam hivatalos kapcsolatokban sem túl kedveskedő, sem bunkó. csak tisztelettudó. bejött...
2011. jún. 15. 16:50
 9/10 anonim ***** válasza:
szitufüggő.én emberekkel foglalkozom,és tudom,hogy mindkettőre szükség van.persze megfelelő intelligencia szükséges hozzá,hogy az ember tudja,mikor melyiket,milyen mértékben,kivel szemben,stb...és az intelligencia nem abban merül ki,hogy valakinek milyen magas az iskolai végzettsége,ennél kicsit többről szól.
2011. jún. 16. 21:59
 10/10 anonim válasza:
Ha valamire akarsz jutni az életben, akkor próbálj meg nem az örök segítő lenni, mert akkor csak áttaposnak rajtad. Karrierileg a rideg, kicsit bunkó jobban jut előre, de az emberek elhatárolódnak tőled, nem lesz senki se veled, csak a talpnyalók, akik mindig igazat adnak neked vagy kihasználnak. A lényeg az egyensúly a kettő között: tudni kell igent és nemet is mondani. Azért bunkók mert p.arasztok, azt hiszik h többek másoknál mert tudják pontosan h hány fejezetből áll egy bizonyos könyv, stb. Én személy szerint úgy gondolom, hogy tisztelet azoknak az embereknek járnak, akik igenis minden egyes nap feladják az álmaikat mondjuk a családjukért, h legyen mint az asztalra lerakni. Minden egyes nap felkel, az igényit hátra teszik, mert tudják h nem tehetik azt h mindent kockára tegyenek álmaik megvalósításáért. Hétköznapi emberek, de mégis ők érdemlik a legnagyobb tisztelet nálam. Persze az is érdemel csodálatot aki a semmiből felállít egy hatalmas céget, az sem kis dolog. Csodáld azt, akikre azt mondod h ez igen, csodálatra méltó amit csinál (: A te döntésed kit csodálsz.
2011. júl. 16. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!