Gyakorlott fesztiválozók! Mit kell vinni, mi jó, ha van, mit ne vigyünk, egyszóval ki milyen tapasztalattal tud szolgálni?
életemben először fesztiválozok, 21 vagyok, lány. EFOTT-ra megyünk, végig leszünk, sátorral.
érdekel minden tapasztalat, jótanács. ruhák, pénz, értékek, felszerelés, elsősegélycsomag, akármi, amivel kapcsolatban tapasztalatotok van.
előre is köszi!
azt hiszem szórakozás kategóriába illene a kérdés, de itt többen válaszolnak.
Óvszert:)
Egyébként nem kell parázni, én voltam már Szigeten több napra, kb semmit nem vittem csak zsét és vagányul elvoltam:D
Ne vigyél olyat, amit féltesz, aminek nem örülnél, ha elhagynád, ellopnák, tönkremenne. Pl. vadiúj csini ruha, laptop, fényképező (főleg ha a telefonodon van), sok kp (inkább bankkártyát, mindenhol szokott lenni felállított atm).
Esőkabátot vigyél, esernyőt ne (nem is szokták beengedni, meg elég bunkóség koncerten a mögötted álló nyolc ember elől takarni a színpadot). Gumicsizmát vigyél, ha van, térdig sárban nagyon komfortos!
Olyan táskát vigyél, ami nem akadályoz a mozgásban, táncolásban, ugrálásban, hátizsák vagy tasisznya jó, retikül nem. Naptejet, kullancsriasztót vigyél. Meg zseblámpát. Meg ragtapaszt, meg alapvető gyógyszereket. Meleg ruhát. Vízálló papucsot, amiben fürödni tudsz. Bőröndöt ne vigyél, mert a sátorban nem fér el, inkább sporttáskát vagy hátizsákot, ezt ha máshova nem tudod tenni, párnának használhatod.
EFOTT, igen? :O Mi is odamegyünk, immáron harmadszorra. :) Imádom, remélem neked is tetszeni fog! ;)
Mindenképpen vízálló sátrat hozzatok, mert ha időközben elered az eső, a vizes sátor képes elég nagy kellemetlenségeket okozni..
Az óvszer egyébként tényleg alap (gyakori a fesztivál szerelem :D), bár kb.ugyanilyen fontos a SZUKU. No meg bikini, ha már víz közelében leszünk. :)
Az értékes tárgyakat jobb otthon hagyni, én például még fényképezőt se viszek, mert tudom, hogy képtelen vagyok rá vigyázni.. Előző évben például olyat is mondtak be a hangosba, hogy valaki egy céges telefont hagyott el, az sem lehet valami jó móka.. Ha tudsz szerezni egy pár ezer forint értékű telefont, amit nem sajnálsz elhagyni, igazándiból az a legjobb megoldás. :)
A fesztivál területén az árak természetesen elég magasak, így a kaja szigorúan a szomszéd kisboltból beszerzendő. :) Kereskedelmi mennyiség alatt szabad bevinni ennivalót, így egy kilo kenyeret és pár konzervet már első nap megéri máshol venni. Ja, és sörből szigorúan dobozost fogyasztani (bár egy kicsivel drágább), mert a csapolt nagyon fel van vizezve. :D
Ha dohányoztok, azt is érdemes a fesztiválon kívül venni, mert ott általában csak egy-két drágább márka van. És hamar elfogy, persze.
Éjszaka a sátrak között egy zseblámpa is jól jöhet, annál már csak az esetleges barát letagadása a fontosabb! ;)
Próbáltam nagyjából mindent összeszedni, de ha valami még érdekel, nyugodtan kérdezd. Épp ma kezdtem el megint álmodozni az EFOTT-ról, hogy mindjárt itt van. =)
huhh, köszi a sok infót.
az érdekelne még, hogy ha bementél a fesztiválra , akkor utána ki is jöhetsz(pl elmehetsz vásárolni a városba)?
mennyire gyakori az, hogy lopnak a sátorból? vagy ettől nem kell félni?
mi az, amit biztosan elvesznek a biztonsági őrök a kapunál?
Ki tudsz mászkálni. És sajnos van esély rá, hogy lopnak, a tolvajokat ilyen helyen képtelenség kiszűrni.
Mit nem lehet bevinni az EFOTT-ra?
Az EFOTT-ra mások testi épségét veszélyeztető tárgyakat szigorúan tilos behozni! A hatályos jogszabályok szerint nem tarthatsz magadnál ún. közbiztonságra különösen veszélyes tárgyat (8 cm-nél nagyobb vágóélű kés, rugóskés, gázspray ..stb.), ez szabálysértésnek minősül. Magyarországon mind a könnyű, mind a kemény drogok fogyasztása és birtoklása is büntetendő cselekmény, ezért a EFOTT-ra is szigorúan tilos a behozatala! Az EFOTT-ra petárdát, rakétát, bármiféle pirotechnikai eszközt, ütő-, vágóeszközt, fegyvert, üvegtárgyat, szeszes italt, fél liternél nagyobb palackot, valamint kereskedelmi mennyiségű élelmiszert bevinni szigorúan tilos!
A fesztivál területére állatokat sem lehet behozni.
forrás: [link]
egyébként is ajánlott olvasgatni az oldalt, sok hasznos infót találsz rajta.
a lényeg: legyen nálad egy közepesebb méretű övtáska, és az összes fontos értéked mindig legyen benne: pénz, telefon, iratok, netán fényképező. ezt sose hagyd a sátorban, vagy őrizetlenül. a legkényelmesebb, ha mindig rajtad van, és tömegben vedd magad elé, nehogy valami zsebes szemet vessen a tartalmára!
esőkabát és gumicsizma alap, nagyon fain kis sárdagasztás szokott lenni az ilyen helyeken :D
a sátor cipzárjához vegyetek egy kis lakatot, és ha senki nincs benn, vagy épp alszotok, akkor zárjátok be! persze, volt már rá példa, h felvágták a szövetet, de azért nem olyan gyakori eset.
inkább szakadtabb, játszósabb ruhákat vigyél, ne a legújabb cuccaidat, mert kiborulsz, ha kiégetik, leöntik, elszakad.
vigyázz magadra, figyelj az értékeidre! lehet, h ciki, de inkább csordában menjetek pisilni, és legyen nálad egy bringalámpa, fehér fényű, amit az övedre, vagy a ruhádra csíptethetsz.
Szerintem a lopás nem gyakori, legalábbis az én sátramból még soha semmit nem emeltek el- igaz, hogy én csak a telefonomat és pénztárcámat vittem magammal, mint értéket. Ezeket pedig tényleg mindig magamnál tartottam.
A csoportos wc-re járás pedig azért egy kicsit túlzásnak érzem. Az EFOTT-ban én épp azt szeretem, hogy bármikor bárkivel szóba elegyedhetsz. Persze a csúnya arcokat azért kerüld és vigyázz magadra! ;) Na meg szórakozz jól! =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!