Bunkóság-e ha nem álltam fel a székely himnusz közben az iskolai trianoni ünnepségen?
tegnap 20:18
Ha egy kicsit is ismernéd a magyar történelmet akkor tudnád hogy a hunok vagyis mi egy része letelepedett Erdélyben a többi meg továbbment keletnek és később így tértünk haza a Kárpát-medencében.
Drágám, minden himnusz alatt illik állni. És tudod, a székely éppen annyira magyar is, mint te vagy. Nézd, mi lett volna, ha tartással oldod meg? Hány éves vagy? Nem adod meg a tiszteletet, mert nem emlékeztek meg egy tájegységről, ami hozzád tartozik. Ugyanakkor te meg nem tiszteled a Székelyföldet, ha leültél... Így igen, paraszt módon viselkedtél. Szerintem a tanáraid nem harapták volna le a fejedet, ha megkéred őket, hogy hadd szólj pár szót a Kárpátaljáról. "Erdélyt sirató valami"... miért, a tragikusság már elveszett azzal, hogy megemlékeztek róla?
Kedves válaszolók, mi az, hogy idegen himnuszon nem állunk fel? A székely még csak nem is idegen, egy nemzetből származik, pont ez a lényege a Trianonnak... Gratulálok.
22:41,
a Trianon ugyanúgy szól -sajnos- a Kárpátaljáról és a Vajdaságról. Csak nekik nincs olyan nagy siránkozó szájuk.
És igen, nekem az én fájdalmam fáj és nem a másé. A két tanár pedig buta, mint a föld. A tudásuk csak eddig terjed.
6-os, édesapád téved, nem az a székely himnusz. Elég beütni a googleba, megvan a wikipédián is több változatban:
A közszájon forgó változat:
Ki tudja merre, merre visz a végzet
Göröngyös úton, sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.
Maroknyi székely porlik, mint a szikla
Népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!