Mit gondoltok az álgazdagokról, illetve sznobokról?
Már annyira idegesítő ,hogy manapság az számít,kinek milyen márkájú pólója van,esetleg cipője,még azok számára is,akik amúgy nem engedhetik meg a jó cuccok megvételeit.
Ezzel szembe mondok egy hülye példát,nemtől függetlenül pózol valaki egy drop dead pólóban(aki ismeri ismeri...)csinál egy képet,felrakja FB-re,10 percen belül 30 lájk,közülük persze a 14-17 éves tinicsajok,vagy/és pasik.
Egy sok tagú találkozánál már rögtön mindenki mindenkit végigmér,és ha már nem deszkás cipő van valakin,akkor kinézik,vagy ha épp nem egy ismert márkájú póló...
A vicc,hogy egyikük sem valami gazdag,sőőőt,vesznek fél évente 1 jó fajta cipőt ami 20e körül mozog,esetleg pólót(JÓ esetben megveszik...amiről szintén megvan a véleményem,de ez más téma) aztán ezzel villognak...hát ennél szánalmasabbat még nem láttam...
Én sem vagyok egy gazdag ember,középkategóriába vagyok talán besorolható jó indulattal,és ha van rá pénzem,nem veszek 20eér Dc-s cipőt,vagy Vanset vagy hasonlót,inkább veszek olcsóbbat,ami egyébként ugyanúgy bírja ...(volt tapasztalatom ilyen téren)Pólóbol sem veszek 20e-set,hanem egyszerübbet,de ami azért jól is néz ki,de most külön márkára nem feltétlenül megyek azért h beilleszkedjek egy közegbe...Ezeknek az embereknek megfelelési kényszerük van vagy mi?Tényleg nem tudom megérteni őket.
Ez nem manapság van így, hanem mindig is így volt bizonyos korosztálynál/rétegnél.
Akiknek kisebbrendűségi érzésük van azok megpróbálnak egy "felsőbb réteghez tartozónak" látszani.
A kérdésre válaszolva: Nincsenek ilyen emberek a környezetemben már legalább 10-15 éve (általános iskola óta), szóval valószínűleg nem venném észre, illetve azt hinném, hogy nem sznob, hanem épp ez a ruha/stílus/márka tetszik neki.
És egyébként hálát is adok az égnek, hogy kinőttem/kikerültem abból a körből ahol az alapján ítélik meg az embert, hogy mit hord és az mennyibe kerül.
Hogy nem néz senki lúzernek amiért swifttel járok, de nem is sznoboznak le azért mert 28ezer forintos a cipőm, drága az órám és a ben & jerry's a kedvenc jégkrémem. :)
Kedves 15:15 ös.
A saját pénzét mindenki arra költi, amire akarja. És ha nem telik az embernek mindenre, akkor meg kell találni az arany középutat vagy fel kell állítani egy sorrendet. Van akinek az fontos, hogy jó ruhákban járjon, van akinek az, hogy szép lakása legyen, van aki elnyaralja vagy eleszi a pénzét, és biztos olyan is van, aki megtalálja az egyensúlyt. De ez mindenkinek a saját dolga. Szerintem az sem szép dolog, ha valaki azért lesz számunkra röhejes, mert úgy dönt, hogy számára fontosabb az öltözködés, mint a lakás. A pénze is a sajátja, a lakása is és a ruhái is.
Te is csak akkor értékeled az embert, ha gazdag és mindenre van pénze. De szerintem még ennél is szomorúbb az, hogy még saját magad értékét is csak pénzben tudod mérni. Valószinű el sem jutottál volna a fickó lakásáig, ha nem 250 ezerért lett volna rajta ruha. És az még nem jutott eszedbe, hogy ő meg szánalmasnak tart téged ezek után?
Nem biztos hogy eredeti ruha van rajta.
Bár a Dc-ből és VANSból nem láttam hamisítványt.
Én se nagyon veszek márkás cuccokat, most pl a piacon vettem egy-két márkás cuccot de az annyiba került mint ha a Takkoban vásároltam volna, vagy még annyiba se és senki meg nem mondaná róla hogy nem biztos hogy eredeti.
A piacon rengeteg Adidas, Nike, Puma, Diesel, D&G, Emporio Armani, Ed Hardy, Lacoste ruha van, de még Converse is akad meg Levis.
Az Ed Hardy nagy része amit az utcán látsz embereken az piaci cucc, 2-3 ezerért hozzá lehet jutni.
Ismerek olyat aki mindig márkás sportruházatban járt, márkaboltokban vásárolt, amúgy meg nagyon szegény, biztos forrásból tudom hogy a számlabefizetési gondjaik voltak.
Ha valakin márkás ruhát látsz akkor gondolj arra hogy lehet hogy hamisítvány és a piacon vette 1-2 ezerért.
Ezek a nyomnorultak egyrészt sablon emberek, semmi egyéniség, eredetiség bennük, másrészt jó görbetükrei a fogyasztói társadalomnak.
Rájuk se ránts!
*nyomorultak
Jah, még v.mi: az ismert márkanév nem egyenlő a jó minőséggel! Sokan ezt szem elől tévesztik, mikor vásárolni mennek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!