Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit gondoltok az álgazdagokról...

Mit gondoltok az álgazdagokról, illetve sznobokról?

Figyelt kérdés

Már annyira idegesítő ,hogy manapság az számít,kinek milyen márkájú pólója van,esetleg cipője,még azok számára is,akik amúgy nem engedhetik meg a jó cuccok megvételeit.

Ezzel szembe mondok egy hülye példát,nemtől függetlenül pózol valaki egy drop dead pólóban(aki ismeri ismeri...)csinál egy képet,felrakja FB-re,10 percen belül 30 lájk,közülük persze a 14-17 éves tinicsajok,vagy/és pasik.

Egy sok tagú találkozánál már rögtön mindenki mindenkit végigmér,és ha már nem deszkás cipő van valakin,akkor kinézik,vagy ha épp nem egy ismert márkájú póló...

A vicc,hogy egyikük sem valami gazdag,sőőőt,vesznek fél évente 1 jó fajta cipőt ami 20e körül mozog,esetleg pólót(JÓ esetben megveszik...amiről szintén megvan a véleményem,de ez más téma) aztán ezzel villognak...hát ennél szánalmasabbat még nem láttam...

Én sem vagyok egy gazdag ember,középkategóriába vagyok talán besorolható jó indulattal,és ha van rá pénzem,nem veszek 20eér Dc-s cipőt,vagy Vanset vagy hasonlót,inkább veszek olcsóbbat,ami egyébként ugyanúgy bírja ...(volt tapasztalatom ilyen téren)Pólóbol sem veszek 20e-set,hanem egyszerübbet,de ami azért jól is néz ki,de most külön márkára nem feltétlenül megyek azért h beilleszkedjek egy közegbe...Ezeknek az embereknek megfelelési kényszerük van vagy mi?Tényleg nem tudom megérteni őket.

2011. máj. 30. 14:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
35%

Hmm... álgazdag, ilyen is van? Az milyen?

Nem is tudtam hogy lehetnék álgazdag, hogy kell ezt csinálni, én szivesen lennék álgazdag.

Gondolom kell hozzá pénz... de akkor már gazdag vagyok.

Nem értem.

2011. máj. 30. 14:56
 2/18 A kérdező kommentje:
ehh,miért kéne hozzá pénz,álgazdag azt jelenti hogy csak azt álcázza valaki hogy gazdag,tehát csak álca,nem igaz gazdagság....... de ez elég egyértlmü szerintem
2011. máj. 30. 14:59
 3/18 anonim ***** válasza:
nekem annyi elég, hogy nem a divat irányítja az áletemet, én ugyan kicsit idősebb vagyok, de ez a fiatal felnőttkorban is így lesz, mindenki kinézi a másikat. Úgy vagyok egy pólóval, hogy amíg nincs kikopva, tetszik és az időjáráshoz jó, addig hordom. Sokan furcsának tartanak, de szerintem ez így jó, mert másra jóval több pénzem marad. Persze sokszor irigykednek pl. a motoromra, és nem értik, hogy tudtam megvenni. A rossz dolog az, hogy látom mennyire inkompetensek az emberek pénzügyi szempontból.
2011. máj. 30. 15:01
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezekről a dc-s kölykökről inkább pont az süt hogy egyáltalán nem gazdagok... A gazdag gyerekek nem ilyen szánalmas divatmajmok. :) Persze van aki, de nem mind, szóval... Amúgy 2-3 drágább cipőre félretenni nem nagy cucc, egy 20ezer forintos cipőt bárki meg tud venni /félretesz szülinapi, karácsonyi pénzeket, stb. Tudod ki a gazdag, aki eredeti Pradában meg Chanelben jár, abból már 1-2 darab is pénzbe kerül. De ezek a deszkás cuccok, áhh, ugyanmár, szánalmas az összes.
2011. máj. 30. 15:07
 5/18 anonim válasza:
95%

"Hmm... álgazdag, ilyen is van? Az milyen? "

Aki inkább él száraz kenyeren és vizen, tologatja maga elött a számlákat, csak azért, hogy villoghasson a márkás cuccaival.

Sajna nem egy ilyet ismerek...

2011. máj. 30. 15:08
 6/18 anonim ***** válasza:

nem jó körökben mozogsz.

nekem sosem voltak ilyen gondjaim, az ismerőseim, barátaim sosem azt méregették, hogy vajon hány ezer forint van rámpakolva ruha ill. cipőügyileg.

ami tetszik és jól áll, azt megveszem. szinte kizárólag turkálóból öltözöm, de senki nem mondaná meg.

ki nem adnék 20 rongyot egy pólóra vagy cipőre, csak azért mert rá van írva valami márka.

persze, cipőből normálisat veszek, de lehetőleg normális áron.

2011. máj. 30. 15:09
 7/18 anonim ***** válasza:
De mivel villog, ha nincs pénze? Egy adidas póló, az a gazdagság? Nekem ez nem világos.
2011. máj. 30. 15:11
 8/18 anonim ***** válasza:

Nekem van pénzem jó cuccokra (dolgozok), és eléggé lételemem a divat. Mondjuk nem azokat a márkákat szeretem amiket leírtál.. (GAS, Versace, Puma, Energie, Sixty, Prada, Gucci stb.) Persze ha nem lenne rá pénzem kibírnám ezek nélkül is, de így valahogy többnek és jobban érzem magam. Nem tehetek róla.. Valószínűleg így vannak vele az ismerőseid is..

De azért kiközösíteni valakit, mert nem ilyenekben jár.. hát az mindennek a legalja..

Ezek a drága ruhák egyfajta státusz szimbólumként funkcionálnak. Ha valakinek nincs rá pénze az eléggé viccesen néz ki ha mégis erőlteti.

Konkrét példa: Gyereken rajta volt 250 ezer Forintnyi ruha, cipő meg óra. Hazavitt a kocsijával, amiről később kiderült, hogy hiteles (benzin sose volt benn). Hát olyan lebőgést még nem láttál.. A lakásban potyogott a vakolat, 40 éves bútorok voltak.. Röhejes lett ezután a szememben az illető..

2011. máj. 30. 15:15
 9/18 A kérdező kommentje:
Szóval sem mondtam,hogy szegények,nem 1 ismerősöm rakja el havi szinten a bérletpénzét pl amit kap( am amúgy nem diákná l 10e.) és két havonta simán tud venni magának cipőt vagy 2 hó alatt DD-s pólót is,(20 köröl mozog) és akinek van 1-2 ilyenje az már "jobb rétegnek" számít,legalábbis ezeknek a buta embereknek,de ahogy az előttem szóló irta,igazából viszonyitás kérdése...Egy olyan aki pl channelbe vásárol ,annak meg se kottyan egy dc cipő vagy póló :)
2011. máj. 30. 15:18
 10/18 A kérdező kommentje:

60%os

Hát ez nem semmi:D ehh...bútorra nem telik de azért 250e forintnyi ruhákba jár összesen,hát gratula az illetőnek:D

Kisebbségi komplexus állhat emögött...Mondjuk ez be is vállhat pár embernél,rövidtávon,de hosszútávon ha lebukik az eléggé gáz...

2011. máj. 30. 15:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!