Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Két 'barátnőm' az osztályból...

Két 'barátnőm' az osztályból csak szóban köszöntött fel névnapom alkalmából. Tőlem kaptak ajándékot mind a ketten. Csak szerintem volt ez bunkó húzás tőlük? 17L

Figyelt kérdés
2011. máj. 16. 14:52
 1/10 anonim ***** válasza:
Nemcsak szerinted, de legközelebb tudod, hogy köszöntsd fel őket.
2011. máj. 16. 14:57
 2/10 anonim ***** válasza:
ó, barátnőmnek most volt, otthon senki sem köszöntette fel. se anyja se nevelőapja, se öccse.
2011. máj. 16. 14:59
 3/10 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ajándékot szívből kel adni, nem azért, hogy aztán majd te is kapj.Én éppen ezért gyülölöm ha vesznek nekem ajándékot , mert én nem tudom viszonozni.Meg is mondtam a barátaimnak, hogy nem kérek semmit tőlük.
2011. máj. 16. 15:02
 4/10 anonim ***** válasza:
69%
Hagyjuk már ezt a szívből adod dolgot. Illem is van a világon, mégpedig az, hogy ha kapok valamit, mert gondol rám az illető, pénzt áldozok rá, akkor vissza szeretném ezt kapni énis. Ha a másik nem tudja megtenni, megértem, de ha csak elfelejti, vagy nincs kedve venni, akkor pofátlan.
2011. máj. 16. 15:16
 5/10 anonim ***** válasza:
89%

Az lett volna bunkó húzás, ha nem köszöntenek fel. Legalább figyelnek rád.

Vagy neked az ajándék a lényeg?

2011. máj. 16. 15:29
 6/10 anonim ***** válasza:
Pf nem az ajándék a lényeg neki, hanem a kölcsönös figyelmesség..
2011. máj. 16. 15:33
 7/10 anonim ***** válasza:

"Hagyjuk már ezt a szívből adod dolgot. Illem is van a világon, mégpedig az, hogy ha kapok valamit, mert gondol rám az illető, pénzt áldozok rá, akkor vissza szeretném ezt kapni én is."

Illem ezek szerint az, ha egyenlő értékben veszünk egymásnak ajándékot...

Hát, én ezt nem így gondolom. Illemből felköszöntöttek. Eszükbe jutottál, ennek örülni kell. Ők így viszonozták a te figyelmességedet. Le kell vonnod a tanulságot: valamiért úgy érezték, hogy ezt a felköszöntős szitut nem fifti-fifti alapon rendezik le. Valószínűleg te többet képzelsz a barátságotokba, érzelmileg többet adsz bele, mint ők. Ezzel jelezték, hogy nem ugyanúgy gondolkodtok a kapcsolatotokról. Legközelebb már te is tudni fogod, hogy mihez tartsd magad. A korábbi gesztust meg ne sajnáld.

2011. máj. 16. 15:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Érzelmileg lehet, hogy ugyanannyit adnak bele a kapcsolatba, csak pénzben nem. Nincs mindenki ugyanúgy eleresztve. Nem is értettem soha, minek mindenkinek minden alkalomra venni valamit, mintha kötelező lenne. De személyes legyen a negyvenhetedik ajándék is, persze.
2011. máj. 16. 15:53
 9/10 anonim ***** válasza:
89%

1. A névnap nem tudom miért számít olyan hűde nagy alkalomnak? A szülinapot még megértem, de a névnap eléggé jellegtelen, sokatmondó dolog.

2. Lehet, hogy nem állnak jól anyagilag. Ezért nem hibáztathatod őket.

2011. máj. 16. 17:04
 10/10 anonim ***** válasza:
a szándék a lényeg,szóval legközelebb az is elég ha csak felköszöntöd őket:DD
2011. jún. 10. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!