Szerinted mit jelent az a szó hogy TISZTELET?
Annyi embert hallok beszélni a tiszteletről, hogy tiszteljük egymást, meg nem tisztelik egymást...
De, mikor megkérdezem őket, hogy pontosan mi a TISZTELET szó jelentése, hogy kell TISZTELNI valakit, nem tudják megmondani.
Szerinted milyen az, ha valaki TISZTEL valakit?
Szerintem két fajta tisztelet van, az egyik az általános tisztelet mutatás, azaz "normális, értelmes" hozzáállás emberekhez, eszmékhez stb. más szóval egyszerű tiszteletben tartás.
A másik pedig a magasztosabb értelemben vett tisztelet, a "tiszteld a magasabb rangút!" , úgymond kötelező imádat vagy hasonló.
Ez nem az én véleményem a tiszteletről, ez csak a mindennapokban megfigyelhető két értelme.
Ezt ugyan nem én írtam, de én is elgondolkodtam a tisztelet szó definíciójában. Nem igazán tudtam magamban megfogalmazni, inkább csak tördeltem a "nyelvem", így hát rákerestem, és ezt találtam. Aki így van vele ahogy én, annak ajánlom hogy olvassa el.:-)
Hogy mi a tisztelet?
A tisztelet azt jelenti,hogy befogadom valaki lényét(szívét,lelkét,világát,gondolatait,eszméit) a szívembe és úgy cselekszem,hogy ne okozzak neki fájdalmat..(tekintettel vagyok rá!)
Ahhoz hogy valaki tiszteletet tudjon tanúsítani valaki felé,ehhez előbb meg kell nyílnia felé.. ,de a mai világban,ehhez kell a legnagyobb bátorság...
Ergo.. a mások iráni tisztelet,kihaló félben van,mert képtelenek vagyunk önmagunkra figyelni,ezáltal másokra sem tudunk..
Hogy ki tud tisztelni másokat?
Azok az emberek,akik már megtalálták önmagukban azt a részt,amit eddig kívül kerestek..
Ha ez megvan,lesz erejük másokra is figyelni,nem csak önmagukra...
Összeáll a test,lélek,szellem.. és nem kósza érzelmekből,gondolatokból,hangulatokból tevődik össze az ember,hanem a belső én, (a valós lénye) szerint éli tovább az életét..
Tisztelni és figyelni csak az tud a másikra,aki már nem szorul rá mások energiájára,figyelmére,mert Ő már hazaért..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!