Szoktatok leskelődni?

Figyelt kérdés

mi igen!ha halljuk,hogy hangoskodás van az utcán,vagy beszéd,akkor egyből megyünk az ablakhoz,hogy megnézzük,ki az, mi az.

amikor a párom ide került akkor folyton megszólt,de hamar rákapott ennek az ízére,már ott tart,hogy az ágyból is kikel,hogy kinézzen.

2009. márc. 8. 17:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktam. Mondjuk nyugis környéken lakom, uh a legnagyobb zaj az péntekenként a szemetes autó. Engem zavar a hangoskodás és ha meghallom inkább azt várom, hogy mikor lesz már csend.
2009. márc. 8. 17:13
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Mivel egy csendes helyen lakom, mindig rohanok az ablakhoz ha valami hangoskodás, vagy zaj van. De nem pont azért hogy másokat kilessek, hanem mert szokatlan hogy itt történik bármi is. Általában csak az árokba szoktak becsúszni a kocsik a házunk mellett. Olyankor mindig mennem kell segíteni:)
2009. márc. 8. 17:21
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha baleset szemtanúja vagyok, és tudok segíteni, akkor leskelődés helyett odamegyek, és segítek.

de ha pl egy pár veszekszik az utcán, vagy egyéb "show" van, akkor nem. az öncélú bámészkodás szerintem az egyik legtaplóbb dolgok egyike.

2009. márc. 8. 17:33
 4/16 A kérdező kommentje:

ja legtaplóbb!!!

egyszer egy kislányról egy kutyát kergettem le,mert majdnem megharapta és ha nem nézek ki...akkor tudod mi történik,ugye!!??

ha meg az iq bajnok szomszédok egyike veszekedik miért ne röhögnénk egy jót??

2009. márc. 8. 17:45
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert semmi közötök hozzá. :) Nyilván ti se örülnétek, ha valamiért a fél város rajtatok röhögne...
2009. márc. 8. 17:51
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem szoktam.

Szerintem különbséget kell tenni aközött, hogy "megnézem, mi a baj, tudok-e segíteni", meg aközött, hogy "na ezt kilesem, kihallgatom".

Ki nem állhatom, amikor pl. baleset van, és odasereglik a sok bámészkodó. Legszívesebben rájuk kiabálnék, hogy "báááá" vagy "milyen jó hoyg végre történik valami az unalmas kis életetekben, mi, lesz otthon miről beszélni"

A bámészkodó-csámcsogó mentalitás tudod hova vezet?

Egyszer egy buszpályaudvar felé közeledtem, és döbbenten vettem észre, hogy egy vak nő a fehér botjával kacsázik a BUSZOK KÖZT. Az emberek - rengetegen álltak a járdaszigeteken - bááá, mint a birkák, bámulták, de senki nem ment volna oda. Meg akarták várni, míg elüti a busz?! Én odamentem, a kívánt buszra felsegítettem, de még sokáig nem nyugodtam le.

2009. márc. 8. 18:23
 7/16 A kérdező kommentje:

látod milyen jó,hogy lesegetsz...

ha nem tennéd akkor szegény vak embert sem vetted volna észre!!!!

de leszólni az megy mindenkinek!!!sose lesekszik senki,de mindíg tudjátok kivel,mi történt!!!

na jó!!!

2009. márc. 8. 18:39
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktam. Én ezt az idősebbek szokásának tartom. Nem akarok olyan lenni, mint az a zsémbes öreg néni, aki a legkisebb zajra is odaáll az ablakhoz és nézelődik, mi az, ki az. Aztán meg másnap lehet miről csámcsogni. Ha veszekedés van, veszekedés van. Én a főút mellett lakom, mindig történik valami. Ha valami komolyabb, akkor természetesen kimegyek és segítek, de pld. a szomszéd veszekedésén nem röhögök, mert ugyanígy itthon is kitörhet a balhé, nem esne jól, ha engem kinevetnének. Szóval én nem szoktam.
2009. márc. 8. 18:56
 9/16 anonim ***** válasza:
91%
Persze! Szinte mindenkiben van egy kis egészséges kíváncsiság.
2009. márc. 8. 18:57
 10/16 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM KEDVES UTOLSÓ!!!!
2009. márc. 8. 18:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!