Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Illik ennek ellenére felvenni...

Illik ennek ellenére felvenni a szoknyát, vagy inkább ne tegyem?

Figyelt kérdés

Egy ismerős család meghívott engem, hogy töltsem velük ezt a hétvégét. Annyi a problémám, hogy nagyon vallásosak, és a múltkor, amikor velük voltam, a nő mondta nekem, hogy szerinte túl rövidek a szoknyáim (kicsit térd fölé érnek), és hogy ez Istennek nem tetszik, mert túl sok látszik a lábamból és bűnre csábítja a férfiakat, vagy micsoda. Én nem vagyok ennyire vallásos és szerintem a túl rövid szoknya nem itt kezdődik, de nem szeretném, ha emiatt romlana meg a kapcsolatunk. Viszont most épp csak egy elég kényelmetlen nadrágom van, ami tiszta, meg egyébként is itt a jó idő, szeretek szoknyában járni.

Tudom, nem olyan nagy probléma, úgyhogy az okoskodóktól talán fogok kapni egy-két megjegyzést, de bízom benne, normális válaszok is jönni fognak.

2011. ápr. 30. 08:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tartsd tiszteletben a vallásukat és nadrágban menj.

Ha te hívtad volna meg magadhoz őket, akkor vehetnél fel szoknyát, de szerintem így inkább mellőzd.

2011. ápr. 30. 09:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha direkt megkértek, hogy nem menj szoknyába, akkor kifejezetten bunkóság abban menni.
2011. ápr. 30. 10:19
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem mondták, hogy ne menjek abban, csak annyit, hogy szerintük rövid.
2011. ápr. 30. 10:59
 4/7 napietus ***** válasza:
53%
vegyél fel hosszút, abgy olyta, ami legalább a térded takarja. én sem értem a nézeteiket, de ha meghívtak, és elmész hozzájuk, illik tiszteletben tartani. ez olyan dolog, hogy pl. egy zsinagógába sem megyek be úgy, hogy kilátszik a bokám, pedig én magam nem vagyok zsidó, de tudom, hogy nem illik.
2011. ápr. 30. 11:42
 5/7 anonim ***** válasza:
vagy vegyél fel térdnadrágot, rövidnadrágot ha van olyanod.
2011. ápr. 30. 14:51
 6/7 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
Nálam is volt hasonló, de nálunk fordítva: szerintem az akivel voltam, elég durván kivágott ruhában volt, ezért kellemetlennek is éreztem amikor mentünk valahová. (nem bűnre csábítás meg vallási okok miatt, hanem mert azt már nem csábosan szexisnek hanem ízléstelennek találtam). Ha fontosak neked, akkor találj olyan megoldást ami még nekik is jó és te is kényelmesen érzed magad.
2011. ápr. 30. 15:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Basszus, én csak azért is felvenném, és röhögnék a reakcióikon. Esetleg egy AC/DC-s vagy más egyéb rock/heavy metal zenekarnak címzett pólóval. Én bunkó vagyok, de te ne tedd ezt.
2011. ápr. 30. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!