Kaptok valami mást a virágon kívül ballagásotokra? (általános isk. )
Érdeklődnék,ugyanis nálunk ez a helyzet: Anyám megkérdezte,hogy mit szeretnék és mondtam,hogy egy fényképezőgépet (lévén,hogy "csíra fotós" vagyok,nem egy képemet kiállították már és eddig anyám gépével fényképeztem,de a húgom tönkre tette). Bele is ment,mondta,hogy megbeszéli a család többi tagjával (elég népes család),de mielőtt megbeszélte volna jött a pasija(akivel nem rég jött össze) és azt mondta,hogy felesleges ballagásra ajándékot adni,pláne fényképezőgépet,meg hogy azért nem érdemlek semmit,hogy elvégeztem a 8 általános és jól fotózni nem nagy kunszt,meg a jegyeim sem számítanak (5-ös vagyok). Persze,én sem kértem volna,hogyha anyám nem kérdezte volna meg... a nyolc általános valóban nem egy csoda,és soha nem kértem semmit,azért mert "jól tanulok" vagy mert kiállították a képeimet,mert valójában azt magamnak csináltam és nem azért,hogy anyám vagy akárki dicsérgessen. A fényképezőgépre a pénz nem lenne túl nagy gond,mert a felét már összegyűjtöttem(a gép 20 ezer),csak valószínűleg be kell fizetnem még az osztálypénzt,ami elég sok,meg a tanároknak kell ajándékot vennem,és hiába kérem anyámtól,hogy legalább az osztálypénzt adja oda... mindig csak "rá ér,nem olyan fontos".
U.i.: Aki szerint elkényeztetett liba vagyok,mert azt mondtam,hogy fényképezőgépet szeretnék,nagyon ügyes ember lehet,hogy pár mondatból tud ítélkezni. De ha tudná,hogy minden egyes alkalommal próbálok megdolgozni az általam elköltött pénzért (szünetekben szórólapozás,minden délután a húgomra vigyázok,én takarítom a lakást stb. szóval nem vagyok egy ingyen élő típus),akkor talán nem tartana "elkényeztetett libának".
Anyumék állták a kismotoros jogsi megszerzését, nagymamámtól kaptam a motort. Tesóm kamerát kapott. Tehát nálunk szokás ajándékozni mást is.
És egyáltalán nem ítéllek el.
Én ezt az ürgét már agyon ütöttem volna az tuti.
Készítsd ki míg nembírja :)
A fényképezőgép szép ajándék a családtól, és mivel van tehetséged hozzá, hasznos is.
Esetleg mondd meg, hogy nem várod el, de nagyon szeretnéd a gépet, és örülnél neki nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!