Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szoljon ilyen esetben az ember?

Szoljon ilyen esetben az ember?

Figyelt kérdés
Ha egy ismerosotok vagy rokonotok kover lenne, mondanatok, hogy az egeszsege miatt fogyjon? (nem 5-10 kg feleslegrol van szo)
2011. ápr. 6. 21:25
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
Igen. Én mindig mondom. A nagy túlsúly életveszélyes állapotot jelent, köteles vagyok szólni. Aztán persze sok bunkó primitív ember kiröhög, van aki megsértődik. De ezzel nem foglalkozok. Ha csak egyet-kettőt meg tudok menteni, már érdemes szólni. De olyan is van, akinek aztán a temetésére megyek...
2011. ápr. 6. 21:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Mi a legjobb mod arra, hogy ezt kozold, de ne legyen sertodes?
2011. ápr. 6. 21:32
 3/5 anonim ***** válasza:
88%
21.32: Ez nyilván attól függ, milyen jellegű a kapcsolat. Akivel közeli, baráti, annak nyíltabban, egyenesebben mondom, akit csak szökőévben egyszer látok, annak finomabban, nem olyan fenyegetően.
2011. ápr. 6. 21:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem, én feltételezném, hogy tudja és próbálkozik, ha mégsem, annak is oka van.
2011. ápr. 7. 19:20
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Maximum akkor mondanám, ha nagyon közel állna hozzám az illető, és nagyon félteném, hogy komolyabb baja lesz a súlyfelesleg miatt. (Amúgy nem szívesen szólok bele senki életébe, hogy fogyjon le, ne dohányozzon stb..) Az előbbi esetben kitalálnám, hogy vele mozgok, váltok életmódot, hogy könnyebb legyen neki.

Szerintem csak úgy "szólni" nem valami kedves.. nyilván ő is tudja, hogy egészségesebb lenne kevesebb kilóval, figyelmeztetéssel nincs kisegítve.

2011. ápr. 9. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!