Mi a "szokás" ballagáskor?
Elég hülye kérdés és helyzet a következő: nemsokára barátom ballagása következik, és még nem voltam ilyen ballagáson. Szóval az lenne a kérdés, hogy a csokrot mikor kell odaadni ? és a többi ajándékot? mit szoktak ilyenkor ajándékozni ?
rövidebben: hogy zajlik ez az egész ?
Köszönöm az értelmes válaszokat :)
Használd a szemed és az eszed :D
Amikor látod hogy mindenkihez mennek oda a családtagok,stb akkor te is odamész és átadod a csokrot. Az ajándékot meg sztem majd ha hazaértetek. Nem bonyolult :D
Nálunk úgy szokott lenni, hogy amikor a ballagásnak meg a beszédeknek meg stb-nek vége, akkor minden osztály felmegy a saját osztályába, a szülők pedig akkor adják oda a virágokat, fent az osztályban. Ez szerintem nagyon hülye megoldás egyébként, mert mindig tömegnyomor van..
De barátom ballagásán meg úgy volt, hogy amikor ballagták körbe az iskolát, akkor közben odaadtuk a virágokat.
Az ajándékot pedig a ballagási kaján, amit a család csinál, azon szokták adni. Ha nem csinálnak kaját, akkor ballagás után valamikor, de azt majd csak ha már hazaértetek - legalábbis szerintem.
Ha a ballagás utáni bulira nem vagy hivatalos, akkor az ajándék is "jelképes" szokott lenni, amit szintén a csokorral együtt szoktak átadni. Pl. könyv, CD, hasonló.
Ha a bulira is meghívtak, akkor az ajándékot odaviszed, de nem biztos, hogy könyvvel, vagy CD-vel "megúszod".
17:40-es vagyok
Én középiskolai ballagásra gondoltam, de nincs mindenhol ugyanúgy, mint általánosban, iskolától függő, hogy az osztályban, vagy menetelés közben adják oda a virágot, vagy valaki bemondja, hogy na most lehet átadni a virágot meg fényképezni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!