15 évesen mit mondjak? "Anyukám", vagy "Édesanyám"?
Figyelt kérdés
Azt mondtam sokáig, hogy "Anyukám", de ha átszokok az "Édesanyám"-ra, az nem nevetséges 15 évesen?
Ezt úgy értem, ha mesélek Róla... Vagy akár lehetne "Édesapám" is. Vagy felnőtteknek "Édesanyám", többieknek "Anyukám"? :D
2011. márc. 27. 17:41
12/22 anonim válasza:
Az Anya azt mondta....Apa azt kérdezte.....
Ez hogy tetszik???
13/22 anonim válasza:
Én azt mondom h mutter,fater..(:
15L
14/22 anonim válasza:
Az én párom 27 éves, az anyukájának azt mondja, hogy Édesanya.Így (is) fejezi ki azt, hogy mennyire szereti.Ez jó dolog szerintem.Eszembe nem jutna, hogy ciki. Ciki az lenne, ha fognád a kezét az utcán
15/22 anonim válasza:
Anyám, apám - én így használom. Egyáltalán nem rideg, a költők is legtöbbször ezt a formát használják a versekben.
27/F
16/22 anonim válasza:
Én 22 éves vagyok és édesanyámnak hívom. Most mondd meg, ebben mi lenne a ciki? Bár bevallom, 15 évesen én is azt hittem, hogy ciki. De tudod az ember érik, és rájön, hogy ezek a dolgok egyáltalán nem cikik. Na és, ha mégis azok, akkor kit érdekel? Haverból van száz, szülőből csak 2.
17/22 anonim válasza:
Teljesen mindegy hogy azt mondod,hogy Anyám, Anya, Édesanyám, Anyukám----azon múlik,hogy hogyan mondod:-))
18/22 anonim válasza:
függ attól is, hogy hol és kinek mondom.
barátokkal ha beszélek, akkor azt mondom, h jóanyám, anyum :D
hivatalosabb helyeken édesanyám.
egyébként imádom anyumat, nem nagyon szoktam úgy emlegetni, h anyám. persze ez sem tiszteletlen, de nekem nem tetszik.
19/22 anonim válasza:
"anyával elmentünk a boltba" mi olyan nehéz ezen?:D
20/22 anonim válasza:
hát sztem azért nyilvánosan ne mondd, persze szépen hangzik de manapság tényleg nem szokás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!