Miért várja el a legtöbb mai lány hogy a fiú fizessen?
Figyelt kérdés
ez teljesen alap dolog? a legtöbb mégcsak elő sem veszi a pénztárcáját hogy fizessen, ha nem is az egészet, de legalább a felét a kajának stb...2009. febr. 15. 19:45
11/17 anonim válasza:
Magyarázza már meg nekem valaki, hogy miért megalázó, hogy egy lány fizet. És miért "illik" az, hogy mindig a férfi fizessen. Régebben az volt az illendő, hogy az úrinő széttette a lábát, és nem élvezte a szexet, mert az kötelesség...
12/17 anonim válasza:
mert hivatalosan ez az illem, a férfinak kell udvarolni, és a randevúk költségeit állni, ennek régen volt jelentősége, mert a menyasszonnyal hozomány járt, így a fiúnak visszatérült az udvarlás során elköltött pénz... de ma már ez nem így működik, a fiú max illemből fizet, de ha már komoly párkapcsolatról beszélünk, nem csak udvarolgatásról, akkor egyértelmű, hogy közösen kell válllani minden költséget...
13/17 anonim válasza:
Én és a párom mikor még nem voltunk házasok vegyesen fizettünk, ki ezt, ki azt. Nem tartottam volna helyesnek, ha mindent a férfi fizet, de mondjuk ha úgy hozza a helyzet, egy férfinek igen is illik többet áldoznia egy nőre, mint egy nőnek egy férfira...szerintem ez udvarlási gesztus és egy férfi legyen függetlenebb, mint egy nő. Nem a mai nőkre jellemző ez, hanem inkább a régi időkre, mikor még meg voltak a klasszikus női-férfi szerepek és a férfi, mint kereső fizetett. A mai korban ha egy nő sosem fizet, az visszaél a helyzettel.
14/17 anonim válasza:
Kicsit későn olvasom a kérdést, de...
A pasiknak illik fizetni és neki is kell. Mielőtt elmentek vacsizni, vagy moziba, a nő nyugodtan odaadhat egy összeget, mellyel hozzájárul az esti, vagy bármely programhoz, így egész napra le van a gond. Nekem az első férjem a 10 év házasság alatt mindennek kérte a fele árát. A második férjem meg meg van lepődve, hogy pénzem van, mert az ő első felesége nulla jövedelemmel bírt. Így valahogy kölcsönösen tiszteljük egymást és szó sincs a kiszipolyozásról...
15/17 anonim válasza:
Szerintem az a nő aki elvárja lehet, csak azért, mert fél, hogy megbántja a pasi "férfiúi hiúságát" avval, ha ő próbál fizetni, főleg ha csak flörtről vagy első randiról van szó. Ismerősnél más a helyzet.
16/17 anonim válasza:
Nem jó a kérdés, az igazi kérdés az, hogy miért érzik a férfiak megalázónak, ha egy nő fizet. Nekem ez kicsit olyan, hogy lenézik az ilyenek a nőket.
17/17 anonim válasza:
én nem várom el, ha felajánlja rendben, de szerintem ez nem alap dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!