Normális dolog úgy levelezni valakivel, hogy állandóan szószerint idézünk tőle és úgy válaszolunk?
hm. Különösen, ha mondatot is felbontva reagál, gyanús. Mert egy gondolati egységből kiragadva egy kifejezést -sokféleképpen lehet magyarázni. Ez egy módszer hogy valami előitéletet, saját prekoncepciót akar igazolni így.
Meggondolnám: Érdemes győzködni? segíti a szellemi fejlődésemet, vagy visszahúzza?
Ellenfél vagy ellenség?
Mert egy méltó ellenfél - aki a gonolatommal polemizál - nagyon segítő és erősítő lehet! De egy ellenség, aki valami saját előitéletet akar rámerőltetni, és nem is nagyon akarja megérteni a gondolatomat - abban lehúzó, megsemmisítő erő van.
Igy gondolom.Üdv:AnonimAnna
Ismerősöd rendkívül precíz, és másoktól is ezt várja el. Részben megértem, mert én is szeretem ha a levelemre válaszolnak. Én úgy válaszolok, hogy olvasom közben a levelet, és válaszolok a kérdésekre is. Nincs annál idegesítőbb, amikor nem kapsz választ a kérdésedre, és teljesen másról ír, mint amire rákérdeztem. Nekem is van link levelezőpartnerem. Másrészt meg, bár az adott szó nem szentírás a mai világban, azért, igyekszem betartani, amit ígérgetek.
Levelezőpartnered precizitása valóban idegesítő lehet egy olyan ember számára, aki teljes mértékben az ellentéte!
Jaja, igen. Az ellentéte vagyok. Ezt be is látom. A szögletes precizitást meghagyom az üzleti életnek, a magánéletemben szeretek fesztelen és laza lenni.
Az elsőnek meg külön köszönöm. Tényleg ez van, a vita nem baj, az egyet nem értés sem, de amit egyszerűen nem tudok eltűrni az az:
-elvárás (bennem sincs)
-idomítás
-átformálni akarás
Sziasztok.
8 éves kérdés, de akkor is.
Ha számodra ez csak kellemetlen, miért levelezel vele, ha nincs belőle semmi hasznod?
E-mailben gyakran alkalmaztam én is azt egy időben, hogy bemásoltam az egész levelét, és sorról sorra válaszoltam mindenre, beszúrva a válaszomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!