Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Aki nem veszi magára, azt nem...

Aki nem veszi magára, azt nem sértegetik?

Figyelt kérdés

Ismerősöm folyton mondja, hogy ma beszóltak az utcán, megjegyzést tettek a kutyámra, a kocsimra, a külsőmre, a munkámra stb.

Ha nekem beszólnak, én megyek tovább, mintha mi sem történt volna, vagy nem is értem sokszor a célzást. Szóval én nekem nem is szoktak beszólni.

Létezik, hogy annak szólnak be, akin látják, hogy megsértődik?

2011. febr. 18. 20:46
 1/6 anonim ***** válasza:
55%
Egyértelműen igen. Ez lerí az emberről, nem tudatosan is azt találják meg, aki gyengébb.
2011. febr. 18. 20:56
 2/6 anonim ***** válasza:

Igazad van, hogy annak szólnak be, akin látják, hogy megsértődik, de szerintem ebben a szituációban ez nem helytálló. Én nem nagyon szoktam utcán kötekedő emberekbe botlani, ha mégis, az általában valami részeg, vagy kissé hibbant ember, aki mindenkinek beszól, aki elmegy előtte. Szóval nem hinném, hogy valakiről, aki pillanatokig elsétál melletted, leveszed, hogy "ez biztos megsértődne, adjunk neki".

Ha az ismerősödnek valóban az utca embere szól be nap mint nap, szerintem valószínűbb, (hogy ha nem is üldözési mániája van), de több mindent vesz fel a környezetéből, mint ami valóban neki szól. Lehet, hogy valamit nem is neki mondanak, vagy nem is úgy mondják, ő meg mindenből azt hallja, hogy "beszóltak" neki.

2011. febr. 18. 21:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem fugg a kulsodtol, hogy egyaltalan oda mernek-e szolni, de nem feltetlenul az erdekli oket, hogy megsertodsz-e, hanem, hogy visszaszolnal-e vagy esetleg meg rosszabb. Szoval szerintem nem erdekli az ilyen embereket, hogy megsertodsz-e, azt nezik, hogy meghunyaszkodo tipus vagy-e, aki nem vag vissza.
2011. febr. 19. 00:02
 4/6 pelgrim ***** válasza:

Igen, ez pontosan úgy van. Ehhez hasonló jelenség az amit a félelem szagának neveznek; a természetben ragadozók azt az állatot választják ki a csordából prédának, amelyik a leginkább retteg tőlük. A ragadozó állat nem gondol arra hogy ez fél tőle a leginkább ezt kell megfogni, de érzi a kijelölt préda kisugárzását és önkénytelenül azt választja ki prédának.

Az embereknél is hasonló dolog megy végbe, az emberi faj 'ragadozói' sem mérlegelik ki a legérzékenyebb, de érzik a kényszert a cselekvésre.

Annak, hogy ettől megszabaduljunk csak egy helyes módja van, ez az, hogy elfogadjuk magunkat és mindent, ami hozzánk tartozik olyannak amilyen. Akkor nem vesszük magunkra, talán észre se vesszük a megjegyzéseket.

2011. febr. 19. 08:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Első alkalommal fogalmuk sincs ,hogy magára veszi e a másik vagy sem csak bepróbálkoznak. Aki beszólogatós az tesztelget, ha valakinél látja ,hogy idegesíti a dolog ,akkor rászáll.
2012. ápr. 29. 19:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Vannak nagyon agresszív emberek akik nem akarják ismerőseiken kitölteni a dühüket ezért szólnak be másoknak. ha reagálsz az ilyenre azzal csak szítod a dolgot mert soha nem fogja beismerni az illető hogy nem neki van igaza és hogy egy barom így aztán könnyen fizikai bántalmazásba torkollhat a dolog.

A másik eset mikor egy csoport egyik tagja szól be egy járókelőnek. Pl egy emós tini párnak. Ha visszaszólnak a megjegyzésre akkor nyilván kapnak választ és valószínűleg nem csak a kezdeményezőtől hanem az összes többitől. Az agresszió örvény jelleget ölt. Minél többet adnak ki magukból, annál többet akarnak. Nem igaz hogy kitombolják magukat és utána halál nyugodtak lesznek.

A B középen szurkoló fradisták akik félholtra verik az ellenfél szurkolóit sem békélnek meg a meccs végével. Nem találkoznék velük egy mérkőzés után. Tovább tombolnak.

Az esetek többségében azért szólnak be az emberek hogy veszekedést/ verekedést provokáljanak. Tudni kell hogy kinek lehet visszaszólni.

Van akinek az is elég ha tojsz rá, van aki betartja a szabályokat és direkt kiprovokálja hogy te legyél a bűnös és jogosan üthessen meg vagy szidhassa az anyád.

2012. ápr. 29. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!