Hogyan alakult ki az a mondás, hogy " akkor is ha cigány gyerekek potyognak az égből! "?
Egy barátommal egy csomót gondolkoztunk mire arra a következtetésre jutottunk,hogy a pokolban a sátán úgy döntött,hogy nem lehet ezekkel együtt élni és kidobta őket majd csak annyit ehetett látni,hogy potyognak az égről.
Oké ez poénos válasz a kérdésemre,de én az igazi eredetére lenék kíváncsi.
UI:Ha valakit megbántottam volna ezzel akkor bocsi!
"Akkor adom fel, ha kövér nők potyognak az égből!"
http://www.youtube.com/watch?v=1OrCH3Avzeg&feature=related 07:33-nál
Amúgy komolyra véve, valóban, az jelenti, hogy akkor történik meg, ha olyan dolog következik be, ami sosem fog előfordulni, vagyis sosem fog bekövetkezni.
Ez nálunk is így van, mint az utolsónál.
Pl. "Akkor is átmegyek húgomékhoz, a cigánygyerekek potyognak az égből"
'ez olyan, mintha a "majd ha piros hó esik"...'
Piros hó esett, 1941-ben Budapesten, Cegléden és szegeden, ill. 2010.03 Dél-Oroszországban, ezek vörös talaj eredetű elszíneződések.
És 2010 Januárjában USA, NY, Buffalo festékgyár bontásánál ételszínezék színezte el a havat.
Amúgy senki sem a kérdésre válaszolt.
Szerintem több magyarázata lehet. Egyik, hogy igen szaporák, és a gólyák sokat hoznak.
A többit nem fejteném ki.
Áldás a Cigányokra, és sok sikert a "köcsögmentesítéshez"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!