Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ez feltétlenül egoizmus lenne?

Ez feltétlenül egoizmus lenne?

Figyelt kérdés
Ha valakit dicsérnek tanulásban vagy azt mondják neki, hogy tőle jobbat várnának, holott én is kb ugyanúgy állok, de nekem nem mondják ezt, akkor olyan érzésem támad, mintha engem hülyének néznének vagy hasonlók.
2011. jan. 13. 19:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Inkább tudod magadról hogy te is többet tudsz ennél, és zavar hogy más nem látja, de szerintem ez normális.
2011. jan. 13. 19:14
 2/8 A kérdező kommentje:
Igazából, bevallom nagy hibám a lustaság, alig tanulok valamit, de így is 2-es 3-as vagyok (11.oszt) és a 25 emberből 18-an buktak valamiből félévkor, én nem. Vagy 4-es, 5-ös vagy 1-esek jegyeim amiket kapok, hangulattól függően, 3-as alig van, és azt tartják okosnak, aki magol és ez nagyon zavar, mert olyan érzést kelt, amit már fent is leírtam..
2011. jan. 13. 19:29
 3/8 Phoney ***** válasza:
Nem egoizmus, csak alaptalan elvárásaid vannak. Lehet hogy látják, mi a helyzet, de mivel téged nem érdekel annyira mint a másikat, ezért békén is hagynak az egésszel.
2011. jan. 13. 22:28
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom, kínos a téma. Nem úgy érzem mintha elismernének, vagy csak rosszul veszem a metakommunikációs jeleket és végül is a lustaságom miatt ki sem érdemlem az elismerést... nemtudom
2011. jan. 13. 23:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Pontosan. A lustaságod miatt nem érdemled ki.
2011. jan. 13. 23:49
 6/8 Bretso ***** válasza:
Aki képes 4-5-re mégis csak 2-3-as azt nem dicsérni kell. Lehet, hogy a társaid hülyébbek nálad, de te egyértelműen jobban tudnál teljesíteni, ha nem lennél híján az akaratnak és a kitartásnak. EZÉRT nem dicsérnek, majd ha kigürcölöd a beledet és ilyen eredményt érsz csak el, akkor fognak dicsérni, de egyébként ne számíts rá.
2011. jan. 14. 03:56
 7/8 A kérdező kommentje:
Tudom jól. Igazából elég elcseszett vagyok, nincs motivációm, nincs meg az a bizonyos löket ami azt súgná, hogy "igen is hajts", főleg elnézve az ország jelenlegi helyzetét. Mindennel foglalkozom csak a tanulással nem, lányokon gondolkodom, magamon vagy mindenféle drámai jeleneten amit nem tudok megvalósítani, előadni.. Igazából vágyom az elismerésre, de annyira nem fontos, csak nem érzem azt a kis reakciót amiből kiderülne, hogy a beszélgetőpartnerem értelmesnek tart, vagy nem is tudom hogyan fogalmazzam meg.. Eléggé bonyolult ez az egész.
2011. jan. 14. 13:18
 8/8 anonim válasza:
Nem, egyáltalán nem az, igazából én is igy vagyok ezzel
2011. jan. 15. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!