Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogy hordjam az öltönyt?

Hogy hordjam az öltönyt?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Sürgős lenne a kérdés. Holnap lesz zongoravizsgám, most van rajtam először öltöny. a Kérdés a köv. 2 gombos akkor ha kimegyek játszani mindenki elé akkor melyik legyen begombolva. Valahol csak a felsőt kell valahol mind2-t és valahol egyiket sem. MOndjuk ha zongoraszékre ülök akkor célszerűbb ha nem gombolom be nem? mert akko ráülhetek az meg ciki :D kérlek segítsetek. köszi :)
2011. jan. 7. 18:54
 1/6 anonim ***** válasza:
A két gombos öltönyre nem tudsz ráülni. Nem szokták kigombolni és nem is kell. De ha leülsz,és úgy érzed,hogy akadályoz,akkor kigombolhatod. A vizsga végén,ha felállsz,gombold be újra,és úgy hajolj meg a közönség előtt.
2011. jan. 7. 19:03
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :) akor nem fogom kigombolni..
2011. jan. 7. 19:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Az a fontos, hogy ha leülsz, akkor ne feszüljön sehol, próbáld ki előtte otthon....persze ne is ülj rá, az is fontos.

Mondjuk azt hiszem úgy lenne igazán jó, ha úgy mennél be, hogy be van gombolva, és mielőtt leülsz, egy ügyes mozdulattal kigombolod, viszont ha az nem megy olyan zökkenőmentesen, akkor az már ugye kicsit gáz :)

Amúgy hogy érted, h nem volt még rajtad öltöny?! Évnyitón/évzárón tudtommal minden iskolában így kell megjelenni, meg hát csak voltál már temetésen, esküvőn, keresztelőn stb, nem?! :)

2011. jan. 7. 19:04
 4/6 A kérdező kommentje:
eddig csak ingben nyomtam. és évnyitón nem kötelező (nem mintha valami pronyó suliba járnék ) de ott nem írják elő. általában mindenhol fehér ing csak a kötelező. Amikor meg esküvőn voltam utóljára akkor még fiatal voltam hozzá :D
2011. jan. 7. 19:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Csak a felsőt gombold be, akkor valószínűleg észre sem lehet majd venni (nem tudom neked milyen van, nekem nem látszik) és nem is fog feszülni.

Egy kalappal!

2011. jan. 7. 23:06
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :D azóta már megvolt és jól sikerült :)
2011. jan. 9. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!