Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Milyen táncokat illik/érdemes...

Milyen táncokat illik/érdemes ismerni?

Figyelt kérdés
Tudom kiment a divatból, de engem még is érdekel. Minimum hány táncot illik ismerni és mik azok? Hogyan érdemes kiválogatni, hogy mit tanúljon az ember?
2011. jan. 1. 15:37
 1/7 anonim ***** válasza:
keringő, csárdás
2011. jan. 1. 15:47
 2/7 anonim ***** válasza:
hát, angol keringőt szerintem illik ismerni, ha bálozol vagy valami.
2011. jan. 1. 15:48
 3/7 A kérdező kommentje:

Akkor egy keringő. A bécsi keringőt is?

Latin táncok közűl valamit?

2011. jan. 1. 15:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha megnézel néhány klasszikus társas és latin tánctanfolyamot, ott leírják, miket szoktak tanítani; ezek elég jól fedik a fontosabb táncok listáját:

angol és bécsi keringő,

tangó,

cha-cha,

rumba,

samba,

salsa vagy mambó,

jive vagy rocky

esetleg még valamilyen "alap" swing. :)

Ha egy "egyszerűsített" listát szeretnél tanulási sorrenndel akkor szerintem:

-keringő, nagyon alapszinten (fél óra)

-rumba vagy cha-cha, vérmérséklettől/zenei stílustól függően (az alaplépés nagyon-nagyon hasonló, ha egyiket tudod, akkor lényegében a másikat is... de a "hangulata" teljesen más)

- jive vagy rocky (ezeknek is "ugyanaz" lényegében az alaplépésük)

- salsa - talán még előrébb kéne helyezni a listán, mert mostanában rengetegen tanulják, tényleg nagyon sokan, így lényegében ezzel az egy tánccal is el lehet lenni egy megfelelő buliban... de a fentieket szerintem több helyen tudod "hasznosítani"; salsázni csak salsára lehet, csa-csa-csázni, rockyzni meg egy csomó mindenre.

Huhh... hosszú lett, bocsi

2011. jan. 1. 20:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Pont ilyen listát szerettem volna. A tango már nem divat?
2011. jan. 1. 21:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem azért a tangó is nagyon jó, bálokon előfordul (legalábbis szalagavatókon nagyon gyakori, akkor meg nem tudni, ki kér fel táncolni), szerintem valahol a keringők és a latin táncok között van a rangsorban (legalábbis az én rangsorom szerint).
2011. jan. 3. 17:13
 7/7 A kérdező kommentje:

Ok!

Még a bachata tetszik. Bár tudom nem igazán ismert.

2011. jan. 3. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!