Adjak a dokinak ajándékot vagy ne? Örülne neki, vagy semmibe venné?
Pénzt elvből nem adok, de nagyon meg vagyok elégedve a fiam egyik orvosával. 3 napot volt kórházban egy műtét miatt, de az egyik doki nagyon lelkiismeretes volt.
Jól esne neki, ha adnék ajándékot (nem nagy valamit, csoki, kávé, bor, tea, olyan 5-6 ezer Ft értékben), vagy nem is érdekelné, átpasszolná az ápolóknak?
figyelj, tele van az összes tökük az iylen -olyan bonbonokkal meg italokkal, egyedül a boríték jöhet szóba, de hát ha azt meg nem akarsz, akkor tök mindegy sztem, bár én azt furcsállom, hogy eddig ezt nem tetted, és így is megrizikóztattad a fiad kórházi kezelését ... nagyon naiv vagy merész vagy :)
vagy kifogtál véletlen egy kezdő, még lelkiismeretes orvost, de akkor vele igen szerencsés voltál, mert nem jellemző
nem lehet általánosságban beszélni az orvosokról, úgy, ahogy a második válaszoló
ha kezdő orvos - ezt úgyis látod rajta - akkor szerintem örülne az ajándékcsomagnak, ha meg nem és átpasszolja az ápolóknak, nos... azt úgyse fogod megtudni soha :)
Nem vagyok naiv, csak több ismerősöm is orvos.
Pénzt soha nem fogadnak el, de az ajándéknak örülni szoktak. Nem is amiatt a 3-4 ezer Ft, vagy nem ritkán 200-500Ft miatt, amibe a csoki került, hanem azért, mert mivel tényleg lelkiismeretes orvosok, örülnek neki, hogy kapnak egyfajta pozitív visszajelzést, és jól esik nekik a gesztus, mert tudják, hogy meg voltak elégedve velük.
Csak azt nem tudom, hogy ez mennyire általános jelenség az orvosok között... azért kérdezem.
Anyukám 53 éves doktornő. Pénzt ő sem fogad el, de az ajándéknak örül, pont amiatt, amiket írsz. :)
Ő gyerekkora óta orvos akart lenni, így nem a pénz motiválja, hanem az, ha kap egy köszönömöt, esetleg mellé egy tábla csokit. Tisztára fel van olyankor villanyozva, teljesen kivirul. Ő örül a gesztusnak, mi meg tesómmal a csokinak. :D
Egyébként van, hogy ő is megosztja az ajándékot a személyzettel, de emiatt ne keseredj el, ez nem azt jelenti, hogy nem esett jól neki és nem örült neki, csak egyszerűen még azt is cikinek érzi, hogy eltegye az egészet, amikor olyan sokan segítik a munkáját. :)
Jól van, ne ess nekem a bunkó orvosok miatt! :-)
Szegeden lakok és itt tényleg nincs annyira elfajulva a helyzet, mint pl. BAZ megyében (csak ottani viszonyítási alapom van). Legalábbis a saját tapasztaltaim alapján. Persze itt is van doki, akivel elszaladt a ló, de szerencsére nagyon sok lelkiismeretes orvos van.
A többieknek köszönöm a válaszát! :-)
Akkor azt hiszem, adok neki, aztán rá van bízva, hogy mit csinál vele.
11:36
Na olyan egy jó orvos
------
Mindenesetre a ceglédi kórházba SENKI SOHA ne menjen, ha csak nem dobozban akar kijönni... (egyetlen kivétel van ott, egy szülészorvos vagy nőgyógyász vagy mittomén, A.T. a monogramja, ennyit elárulok)
Köszi neked is!
Bízom benne, hogy jól fog neki esni és örülni fog! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!