Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Templomi fotózáson mit illik...

Templomi fotózáson mit illik és mit nem?

Figyelt kérdés

A minap voltam esküvőfotózáson, illetve volt már rá példa ezelőtt is, hogy templomban fotóztam (pl. egyházi iskola szalagavatóján) és nem tudtam eldönteni, hogy hova lehet lépni, mennyire illik ilyenkor járkálni az emberek között és mikor nem illik vakuzva fényképet készíteni (pl. ha a pap beszél, vagy térdel mindenki?).

Gondolom függ az adott templomtól de a paptól is a dolog. Vannak általános, alapérvényű szabályok?

2010. dec. 4. 19:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez nekem is mindig olyan kínos.Érdeklődéssel olvasnám a választ,ha valaki tudja ennek az illemtanát.
2010. dec. 4. 19:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legegyszerűbb, ha a paptól kérdezed meg, hogy mi az, amit lehet, és mi az, amit nem.
2010. dec. 4. 19:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

a szentélybe nem illik bemenni

illetve az átváltoztatás alatt egyáltalán nem illik fotózni, mikor a hívek térdelnek, akkor is csak diszkréten, nem mászkálva

a jövés-menést az egész alkalom, szertartás alatt illik különösen diszkréten végezni

sajnos sok ellenkező pééldát láttam már

2010. dec. 4. 19:48
 4/5 anonim ***** válasza:
35%
Epp ezert fogadnak fel emberek hivatasos videost, fenykepeszt. jok lesznek a kepek, es tudnak diszkreten viselkedni. A papok igazan nem szeretik a kattingato, ugralo, masodallasos rokont.
2010. dec. 5. 13:05
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

semmivel sem jobbak a hivatásosak sajnos

amit idén egy szalagavatón művelt a "hivatásos" fotós, nem kívánom senkinek

sőt, a rokon még némileg át is érzi az alkalom fontosságát, tehát tekintettel lehet másokra

a fotósnak meg csak egy számít: minél profibb képet csinálni

2010. dec. 5. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!