Disznóvágás hogy telik nálatok? Család együtt van. Veszekedés. Esetleg egy kis ivászat?
Így télen a családban elég sok helyen van (holnap nagybátyáméknál, múlt héten volt barátom nagyszüleinél, jövő szombaton keresztanyáméknál, 18-án az én nagyszüleimnél lesz).
Ivászat az van (hol nincs), meg utána szokott lenni ilyen családi kajálás/buli.
Unokatesóimmal nem veszünk rajta részt aktívan, általában dvd-t nézünk :). Mondjuk holnap este bulizni megyünk másik városban, jövő héten szombaton meg én leszek suliban.
21/N
Utolsó vagyok.
Azt kihagytam, hogy amikor az én rokonaimnál van, akkor az unokatesóimmal nem ott gyűlünk össze előző este, ahol lesz a vágás, hanem vhol máshol és akkor ott alszunk. Általában de. 8-9 körül szoktunk átmenni csak.
nekem is gyerekkori emlék....auto nem volt, mindig kézikocsival vagy szánkóval mentek a disznóért hajnali ötkor. ott vágták le,akitől vettük/szerencsére/de apám
meg a gazda 7-ig itták a disznóra az áldomást.
nagyanyám és anyám, meg a meghívott segítség csak toporgott otthon, hogy hol vannak már.
aztán az udvaron a pörzsölés meg ami általában lenni szokott, de mindig mindenre ittak a férfiak...
anyám még hajnalban is sütötte a zsírt, apám meg horkolt a szobában.
megutáltam egy életre.ez éveken kersztül így ment.
Főzni szoktunk segíteni, az esti kajáláshoz, meg az ebédhez is. Tavaly pl. Chilis babot csináltunk, ízlett is nekik. Vannak kicsik is a családban, ilyenkor annak örülnek, hogy ha sikerül őket távol tartani.
De amiket ilyenkor csinálnak (hurka-kolbász töltés, pörkölés, meg a többi), ezeket nem engedik nekünk csinálni, mert erre már megvannak több éve az emberek. De gondolom ez minden családban máshogy szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!