Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha egy fiú nemű kb.12-15 éves...

Ha egy fiú nemű kb.12-15 éves Sziát meg Hellót köszön az milyen?

Figyelt kérdés
2010. nov. 25. 17:54
1 2
 11/16 anonim válasza:

én csak annyit fűzök hozzá hogy, sziával akkor köszönök ha aki/akiktől elköszönök ott van "nő nemű" is xD

de nem b_zis, csak magyar szó (mert a hello nem)

amúgy én bszédben mindíg helloval köszönök, ha poénkodok hello belo val xD

2010. dec. 10. 22:25
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem hinnem hogy a "szia" igazan magyar szo lenne. Ugy velem az angol "see you"-bol, "see ya"-bol vettuk at.
2010. dec. 11. 13:06
 13/16 anonim válasza:

de a "valamelyik" szótárban hello hoz oda van írva az hogy szia

am a hello is magyar "eredetű"

amikor megalakult a telefon akor azt mondták bele először hogy "hallom" -> hallo -> hello xD

de ez már nem ide tartozik, amúgy lehetséges hogy a szia se magyar, de ezt már nem tudja 100% ra senki, szerintem

2010. dec. 11. 15:30
 14/16 anonim ***** válasza:

Utolsonak, megkerestem, ezt talaltam:

Bármily meglepő is a szia a szervusz alakváltozata.

A szervusz a latin servus-ból (’szolga, rabszolga’) ered, a régi latin servus humillius domini, azaz ’alázatos szolgája vagyok az úrnak’ köszöntés első szava. Az ausztriai német példája honosodott meg nálunk, de elterjedt a cseh és lengyel nyelvben is, feltehetőleg azonos hatásra.

A szervusz alakváltozata többek között a szerbusz, a sziasz, a szia, a szió és a szióka is.

A szervusz rövidült változataként használták egykor a szeasz-t, ennek módosulata a sziasz. Ahogy olvasónk is említi, a szi alak etimológiáját tekintve lehetnek átfedések az angol see you rövidített változatával.

National Geographic Online

2010. dec. 12. 13:26
 15/16 anonim válasza:

hoppá xD akkor az idősebbek ha úgy köszönnek nekem hogy szervusz az aszt jelenti hogy...xDDD

amúgy eszembe jutott hogy az első angolkönyvem hátoljában lévő szótárban volt xD

2010. dec. 17. 20:03
 16/16 anonim válasza:
ha sziát vagy hellót köszönsz az nem b_zis, de ha szia hellót köszönsz az már elég b_zis :S:S:S
2011. jan. 7. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!