Magyar vásárlási szokások! Egy ruházati boltban miért kell úgy megnézni egy ruhát, hogy a legalsóval kezdjük, ill. miért hagyunk bent mindent a próbafülkében, ami nem lett jó? Miért sz. Runk bele az ott dolgozók munkájába "Ez a munkája" címen?
Én sosem hagyom bent apróba... bocs, a próbafülkében a ruhát, hanem mindig visszaigazítom a vállfára, és visszateszem, ahonnan elvettem. Egyrészt, mert udvariatlannak tartom, ha nem teszem vissza, másrészt, nagyobb táskám van, és emiatt mindig úgy néznek, mintha lopni akarnék. Pedig én venni akarok, nem lopni. (a múltkor meg olyan rossz volt, mert az eladó lány nem húzta le a rendszerből amit vettem, és kifelé beriasztott a kapu. Kicsit üldözési mániám van, de ezt hagyjuk.)
Ott, ahol direkt kérnek, hogy hagyjam benn, persze megteszem. De kettőnél többet nem is viszek a próbafülkébe, inkább többször fordulok. Ha például nadrágot veszek, én szintén a legalsót szoktam kivenni - mert nekem nagy nadrág kell -, de mindig ügyelek, hogy a többi ne gyűrődjön össze.
jav: étteremben nem hagyom,
mki segíthetné a másik munkáját
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!