Magyar vásárlási szokások! Egy ruházati boltban miért kell úgy megnézni egy ruhát, hogy a legalsóval kezdjük, ill. miért hagyunk bent mindent a próbafülkében, ami nem lett jó? Miért sz. Runk bele az ott dolgozók munkájába "Ez a munkája" címen?
Én aki r.üzletben (belváros) dolgozom csináltam egy felmérést megfigyelés alapján miszerint a "legkupisabb nép":
1. Spanyolok + izraeliek
2. magyarok + macedón,albán
3.németek
A legigényesebb vásárlók a skandináv népcs., amerikaiak, angolok...
Én a farmerek közül akkor szoktam alulról (óvatosan) kivenni a nadrágot, ha feljebb nem találok. Ugyanis magas vagyok, és viszonylag széles derekú (184cm/90kg).
A próbafülkében még soha nem hagytam benn semmit. Ezt el sem tudnám képzelni, és irtó taplóságnak tartom.
Sokszor sajnos az eladók sem tudnak barátságosak lenni. Jó-jó, magyar fizetések, és a dolgozók kizsákmányolása... De ha nem udvarias a kiszolgálás, akkor az ember nem megy oda másodszor, tehát csökken a forgalom, az üzlet csődbe megy, a dolgozók meg mehetnek világgá. Szóval az éremnek két oldala van.
Mert tirpák parasztok vagyunk.
A németek meg túl sznobok ahhoz, hogy lealacsonyodjnak odáig, hogy más helyett végezzék el a "feladatot".
Én utálom őket.
( És nem irigységből, mielőtt még azzal jönnétek!)
Én olyan helyen vásárolok, hogy ott be kell mutatni az árut mielőtt beviszed és akkor is mikor kihozod.
Németeket lehet, hogy nem állítanak meg, hogy ugyan hol a ruha, amit bevittél?, de itt Magyarországon van egy két tapló, aki "véletlenül" a táskájába teszi a ruhát és távozik....
Tapasztalat! Sajnos nagyon sok olyan ember van aki azt hiszi, hogy ő az atya Úr Isten és olcsóbb kat. üzletekben azt hiszi, hogy ...
Bezzeg, a Gucciba, Armani-ban nem pakol szét :D :S
Az éremnek 2 oldala van ez természetes! De sokan észre se akarják venni, hogy vannak eladók :) Bejönnek és nekilátnak a rombolásnak. nem kérnek segítséget... Áááá! Minek?
Nekem volt olyan nő, akihez oda mentem, hoyg: Segíthetek-e? Mire ő: - Nem kössz! Van kezem!... Jah,,, bocs...
Érdekes, ahol én vásárolok ott senkinek sem baj ha a próbafülkében hagyjuk a ruhát, sőt még kérik is. Direkt ott van a fülke mellett a fogas ahova lehet rakni, mert mi úgyse tudjuk mindet rendesen visszapakolni. Elvégre azért vannak ott hogy dolgozzanak, igy is egész nap csak azt látni hogy fecsegnek egymással. Ezt látom mi a sértés az igazságon?
Illetve arról sem mi tehetünk hogy sokszor a legnagyobb ruhákat rakják felülre és tudod nem mindenki xxl-es tehén szóval muszáj alulról keresni valami kisebbet.
13:47
Tehén ám az öreganyád térdekalácsa, te versenykukac!
Egy XXL-es!
:P
De lehet azt az alsó ruhát rendeesen is kivenni! Nem pedig úgy, hogy a fölső 15öt is újra kell hajtogatni!Ezzel segíthetne mki...A próbalfülkékben bizti nem kérik, hogy hagyd ott a fülkében,max. az előtte lévő asztalra vagy akasztóra!
nem sértő az,hogy ez a munkám, de ha én nem söpröm le a banki dolgozónak az iratait, nem rendezem át a könyvesboltban a könyveket, egy önkiszolg. étterembennem hagyom az asztalon a tányérokat amikor ott van 2 lépésre a tároló... akkor miért nem segíthet mki a másik munkáját ilyen apróságokkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!