A viszlát köszönési forma mennyire udvarias, vagy nem udvarias?
Szerintem a viszontlátásra udvariasabb formája, ha rendesen ki van mondva.
Én személy szerint nagyon nem szeretem, ha valaki elköszönésnél a "Jó napot kívánok" kifejezést használja. Tudom, hogy sokan kedvességből mondják, de akkor inkább mondja azt, hogy szép napot vagy ilyesmi.
Már az szép ha köszön valaki,mert sokan még azt is elfelejtik.Magam is használom a Viszlát formát,de csak ahol már ismernek és feszélyezetlenül mozgok.Amúgy az:"A viszontlátára"formulát részesitem előnyben.
Amúgy a hansúlyon nagyon sok múlik.A viszlátot mondtam én már olyan hangsúllyal is ,ami inkább a :Hogy dögölnétek meg-nek inkább megfelelt.Mondjuk nálunk az okmányirodában ahol zaklatásnak veszi némely ügyintéző ha odamegy valaki.
ma 09:29--
Te meg miért nem érsz rá b*szd meg?!!De nagyon hiányzik a pluszpont!!Vagy mi közöd a Mi időnkhöz??
Normális kérdés volt amire normálisan igyekezett válaszolni aki válaszolt!!Senki nem kérte a kommentedet!!A komment egyébként a kérdező dolga!Úgyhogy --pofád lapos!!!
Mitől háborodnék föl??Az ostobaság az olyan mint a rühesség-minél jobban akarod titkolni annál jobban látszik rajtad,mivel állandóan vakarózol.Az ostobaságnál meg ellenállhatatlan benned a kényszer,hogy az értelmességedet bizonyitsd.Pedig ha hallgatnál nem is látszana!
Az a valamilyenparaszt az nem tudom mit jelent,de gondolom a nyelvújitás általad felböfögött gyöngyszeme!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!