Kutatásmódszertan házi SOS?!
Többen dolgozunk egy témán, aminek megkaptam egy kisebb részét, de fogalmam sincs hogyan kezdjek bele, mit írjak, stb., teljesen elvagyok havazva.
Feladatrészem:
kell írni az egyetemisták/fősulisok megtakarítási szokásairól,
eg közvéleménykutatásnál milyen csoportokat vizsgálnék meg(nem,kor stb szerint),
és 10 kérdés amit feltennék nekik.
Minimum 0,5-1 oldal kellene, de még ha összeis tudnék szedni ilyeneket nem tom jól megfogalmazni...
Ha valaki vmelyik részben tud segíteni, annak nagyon megköszönném!
Üdv, én öt évig kolis voltam, szóval. Jó, ha nem költöd el hó elején az egész ösztöndíjadat, mert akkor utána, hetekig csak krumplin és vízen élhetsz, míg a többiek bulizni járnak. Nem kell a legpuhább, legillatosabb vécépapír, jó a *-gazdaságos is. Ez amúgy majdnem mindenre igaz. Jó, ha nem hagyod a tusolóban a samponodat, tusfürdődet, mert könnyen ellopják, vehetsz másikat, és az nem olcsó. Inkább főzz a szobatársaiddal, mint, hogy mindig kajáldába járj! Berúgni az olcsó pia is jó. Ha nem vagy hosszászokva, hogy nem fűtenek a kollégiumban, jó, ha rétegesen öltözöl, mert a Neocitran is drága. Ha kicsik a távolságok, járj gyalog, vagy ha muszáj buszoznod, mert esetleg te kinn laksz, a suli meg benn van (külváros-belváros), vegyél bérletet, olcsóbb, mint taxizni. Bármilyen csábító is bármi felesleges dolog, ne vegyél meg mindent, ami megtetszik, mert akkor jön a krumplievés! Az sem baj, ha tudsz otthonról kaját vinni magaddal. (ha albérletes vagy kolis vagy)
A február rossz, de túl lehet élni. (nem jön se ösztöndíj, se diákhitel)
Lehet, hogy nem tűnik túl komolynak a válaszom, de ezeket saját tapasztalatból írtam. Volt olyan, hogy totál le volt merülve a kártyám, meg letiltották, a havi költséget épp, hogy be tudtam fizetni, de vonatra már nem maradt pénzem.
Még egy, a jó főiskolás megelékszik a gyorsvonattal is másodosztályon, nem száll IC-re, mert úgyis késik, és a jegyet nem váltják vissza.
hát szerintem a nemen és a koron kívül azt is érdemes lenne megnézni, hogy államira vagy költségesre jár-e az illető.esetleg érdekes lehet, hogy milyen szakon tanul (persze csak nagy vonalakban, pl. bölcsész, műszaki, orvosi stb.),bár ez annyira nem korrelálna a spórolási szokásokkal szerintem ha tényleg elvégeznénk a kutatást.
10 kérdés...hát figyelj szerintem legyenek pénztartományok és tételek felsorolva, h mire mennyit költött,illetve időszakok, télen pl valszeg másra költ, mint nyáron.
így gondolom h pl:
az elmúlt hónapban általam élelmiszerre költött összeg a következő:
0-10.000 ft 10.001ft-... és így tovább, persze lehet más az idő és a pénzbeli tartomány, ahogy akarod
remélem nem értettem félre a feladatot és tudtam segíteni,ha mégsem akkor szólj és írok másik ötletet:)
milyen diákkedvezményekkel szoktak élni?
milyen ösztöndíjakat kapott, pályázott meg.
mi a véleményük a diákhitelről, fel merik venni?
dolgoznak?
honnan kapnak pénzt? (önellátók, vagy a család is segíti őket?)
megpályáznak-e minden pályázatot, ahol pénzt szerezhetnek, utánanéznek-e milyen ösztöndíjak vannak?
koleszban laknak, vagy albérletben,
főznek-e közösen?
esznek-e a másik kajájából a közös hűtőben?
ha albérletbe laknak, bejárnak-e a koleszba zuhanyozni?
ha albérletben laknak, lakhatási támogatásnál előfordult-e, hogy drágábbnak írták a szállást, mint valójában.
na, néhány válaszom, már nem egészen a spórolásra vonatkozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!