Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Jól tudom, hogy illetlenség...

Jól tudom, hogy illetlenség levetetni a vendégek cipőjét?

Figyelt kérdés
2010. nov. 11. 19:46
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Én is mindenhol levetem! Nem nagy dolog az a mozdulat. Ha hideg a padló, akkor kérek papucsot, mondjuk nálunk padlófűtés lévén, még erre sem lehet panasz. Valahogy nekem a komfortérzetem nem engedi,hogy betrappoljak cipőben. Voltam már olyan helyen,ahol erősködtek,hogy ne vegyem le, de barna volt a járólap és mindenhol láttam a nyomaimat. Engem irritált!
2010. nov. 12. 12:23
 22/31 anonim ***** válasza:
Hogy vetetned le egy vendeggel a cipot, ondjuk vasarnapi ebed stb. En is nagyon szeretem a tiszta lakasom, de pl egy no jon, kioltozve, nem allhat ott mezitlab.
2010. nov. 12. 15:13
 23/31 anonim ***** válasza:

Én le szoktam vetetni mindenkivel. Nálunk szőnyeg van mindenhol, kivéve a konyhát, de ott kap papucsot, aki kér. Neki egy mozdulat, engem pedig megkímél egy csomó porszívózástól és takarítástól. Természetesen én is levetem a legtöbb helyen, kivéve ott, ahol azt mondják, hogy nem kell, és láthatólag nem is zavarja a házigazdát.

Alapvető udvariasság.

2010. nov. 13. 10:43
 24/31 anonim ***** válasza:

Én tartok itthon vendégpapucsokat. És igenis, ne járkáljanak pl. padlószőnyegen sáros cipővel. vagy ki tudja nem lépett-e kutyaszarba, nem?

És ha pici gyermekem lenne, aki kúszik-mászik a földön, igenis ne nyúljon bele a vendégem kutyaszaros lábnyomába.

Ez nem eltúlzott tisztaságmánia, csak egy alap dolog.

Én ha vendégségbe megyek, nemcsak hogy leveszem a cipőmet, de még azt is megkérdem, hova tehetem, hogy ne koszoljak össze semmit feleslegesen.

Ha hozzám jön valaki, akkor meg igenis "cipőt ide teheted, és itt találsz papucsot" mondat kíséretében vezetem be a lakásba. Szerintem nem bunkóság, aki annak tartja ne jöjjön hozzám.

2010. nov. 13. 18:15
 25/31 anonim válasza:

Én például úgy vagyok vele,ha a kedves vendég leveszi mert neki így komfortos akkor vegye le.Természetesen ha odakinn sár,hó latyak és egyéb van akkor felhívom a figyelmüket hogy srácok most akkor ne hajtsunk a saras cipőnkkel fel a szőnyegekre.De alapból nem szólok,ha piszok van a padlón(mindegy hogy milyen okból) azt fel kell takarítani nincs mese.Nem vagyok tisztaságmániás de az alaprendet megkövetelem.Én sem szeretem levenni mert utálok mezítláb lenni,de természetesen ha saras a cipőm akkor alap h leveszem. Dee ez mindenkinek a saját döntése,én személy szerint illetlenségnek találom.

F/18

2010. nov. 18. 17:14
 26/31 anonim ***** válasza:
Én ezért mondtam a bizonyos köröket. Ott ahol nem kell átmászni a fél lakáson, mire leül valahova és a vendégsereg addig tette le a lábát a földre, míg a taxiból/autóból feltipegett az ajtóig, ott ez illetlenség, és nyilván felesleges is ilyeneket mondani, hogy sárosan a szőnyegre stb.
2010. nov. 18. 17:18
 27/31 A kérdező kommentje:
Tehát a konklúziót le lehet vonni: ebben a helyzetben is fő a rugalmasság, a körülmények döntenek. :)
2010. nov. 18. 18:07
 28/31 anonim válasza:
Mondjuk érdekes lenne,mikor jönnek hozzánk a munkások munkafelvételre és én az ajtóban levettetem velük, vagy a férjem ismerősei akik jönnek munkamegbeszélésre..vagy mikor gyorsan hazarohannak bakancsban ebédelni, vagy a bélyegzőért v. sorolhatnám. Nálunk a hálókon kívül mindenhol járólap van,és nincs mindenhol padlófűtés.Én biztos nem adok a mindenféle embereknek vendégpapucsot sem akik járnak hozzánk. De mondjuk a lakásunkban alap,hogy az ajtóban levesszük a cipőt.
2010. nov. 19. 19:28
 29/31 anonim válasza:
Helyesbítek, tehát a házunkban nem, de a lakásban levesszük.
2010. nov. 19. 19:30
 30/31 anonim ***** válasza:

Igen, jól tudod, valóban illetlenség. S attól, hogy sokan nem tartják be ezt az illemszabályt, még nem fog megváltozni.

Vannak olyan közösségek, ahol a legtöbb férfi nem engedi előre a hölgyet az ajtóban, de ettől még nem ez lesz a standard...

2011. ápr. 22. 23:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!