Jól tudom, hogy illetlenség levetetni a vendégek cipőjét?
Én le szoktam vetetni mindenkivel. Nálunk szőnyeg van mindenhol, kivéve a konyhát, de ott kap papucsot, aki kér. Neki egy mozdulat, engem pedig megkímél egy csomó porszívózástól és takarítástól. Természetesen én is levetem a legtöbb helyen, kivéve ott, ahol azt mondják, hogy nem kell, és láthatólag nem is zavarja a házigazdát.
Alapvető udvariasság.
Én tartok itthon vendégpapucsokat. És igenis, ne járkáljanak pl. padlószőnyegen sáros cipővel. vagy ki tudja nem lépett-e kutyaszarba, nem?
És ha pici gyermekem lenne, aki kúszik-mászik a földön, igenis ne nyúljon bele a vendégem kutyaszaros lábnyomába.
Ez nem eltúlzott tisztaságmánia, csak egy alap dolog.
Én ha vendégségbe megyek, nemcsak hogy leveszem a cipőmet, de még azt is megkérdem, hova tehetem, hogy ne koszoljak össze semmit feleslegesen.
Ha hozzám jön valaki, akkor meg igenis "cipőt ide teheted, és itt találsz papucsot" mondat kíséretében vezetem be a lakásba. Szerintem nem bunkóság, aki annak tartja ne jöjjön hozzám.
Én például úgy vagyok vele,ha a kedves vendég leveszi mert neki így komfortos akkor vegye le.Természetesen ha odakinn sár,hó latyak és egyéb van akkor felhívom a figyelmüket hogy srácok most akkor ne hajtsunk a saras cipőnkkel fel a szőnyegekre.De alapból nem szólok,ha piszok van a padlón(mindegy hogy milyen okból) azt fel kell takarítani nincs mese.Nem vagyok tisztaságmániás de az alaprendet megkövetelem.Én sem szeretem levenni mert utálok mezítláb lenni,de természetesen ha saras a cipőm akkor alap h leveszem. Dee ez mindenkinek a saját döntése,én személy szerint illetlenségnek találom.
F/18
Igen, jól tudod, valóban illetlenség. S attól, hogy sokan nem tartják be ezt az illemszabályt, még nem fog megváltozni.
Vannak olyan közösségek, ahol a legtöbb férfi nem engedi előre a hölgyet az ajtóban, de ettől még nem ez lesz a standard...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!