Jól tudom, hogy illetlenség levetetni a vendégek cipőjét?
Figyelt kérdés
2010. nov. 11. 19:46
11/31 anonim válasza:
Miért teszel különbséget, utolsó? Akkor neked végülis mindegy. És illetlenség igen. Takarjátok le fóliával a bútorokat is, mert ha ráül, akkor a ruhájáról rákerül a por, ami az utcáról hozott be. Sőt, adjatok rá gumiruhát meg maszkot is és így biztos a védelem.
12/31 anonim válasza:
Szerintem olyan talpnyaló stílusa van: Ugyan ne vedd le a cipődet (mert kosz van, és egyébként is azt csinálsz amit szeretnél, én kiszolgállak) Anyumékhoz rendszeresen jártak vendégek, és mindig ezt mondta, pedig rengeteget takarított előtte, főzőt nekik, leste minden kívánságukat. Én nem szeretem, ezt, van vendégpapucsom, és túl drága volt a laminált lapom, hogy cipőben mászkáljanak rajta. Én is leveszem a cipőm bárhová megyek.
13/31 anonim válasza:
Nekem mindegy,hogy kik jönnek vegyék le.Bent nem lesz koszos a lábuk mert naponta van felmosva és porszívózva a ház(+portörlés),mert a barátnőm allergiás.Csak nem lesz koszos a lába senkinek.
14/31 A kérdező kommentje:
Félreértitek a kérdést. Itt nem arról van szó, hogy valaki allergiás vagy a parketta túl kényes, hanem arról, hogy illik-e. Senki nem egy gépezet, ha nekem elmondják, hogy bocs, de tönkremegy a padló, allergiás a barátnőm, perzsaszőnyegem van, stb, akkor nyilván nem fogok megfordulni és hazamenni.
2010. nov. 11. 22:09
15/31 anonim válasza:
Nem, szereintem nem illetlenség, de sokkal jobban fest, ha van felajánlható "vendégpapucs", akár ilyen házilag barkácsolt mamusz is. Különösen ha hidegpadló van.
16/31 anonim válasza:
Nem bántásból, de ez úgy alakult ki, hogy eredetileg eleve volt vendégfogadásra külön helység, eszébe sem jutott senkinek ilyen, hogy cipőt levenni, na persze és még mindig így van. (Jó persze, anyám leveszi, de most nem ilyen vendégről van szó.) Aztán bizonyos körökben erre nincs lehetőség, így nyilván az egyetlen vendégfogadásra alkalmas szobában, ami amúgy a nappali, egyes esetekben a háló is egyben és a fél lakáson át kell menni hozzá, ki alakult a cipőlevétel.
17/31 anonim válasza:
A te házad a te várad. Ha a várban vagy te vagy a király. A király hozza a törvényeket.
18/31 anonim válasza:
A férjem nemesi családból származik, ő azt tartja, nem illik levetetni a cipőt a vendégekkel. Ennek ellenére ő leveszi, ha kérik.
A mai lakások elrendezés, a mai szokások szerint illik levenni.
19/31 anonim válasza:
Nekem még nem volt olyan vendégem, aki ne vette volna le, kivételt képez az egyik nagymamám, de neki több dolog is el van engedve. Másik kivétel a kollégiumi szoba volt, ahol a páciens jobban tette, ha mégis a cipőjében marad. (szőnyeg nem volt, de napi szinten nőtt a pormacska valahonnan)
Én mindig leveszem a cipőmet, rosszul érzem magam, ha nem így teszek. Viszont a vendégpapucsot nem mindig fogadom el, de az ismerőseim már megszokták, hogy nem fázok fel, és kényelmesebb nekem mezítláb.
Egy különc
20/31 anonim válasza:
Azért tettem különbséget, mert ahogy a kérdező is írta, vendégség után alap dolog összetakarítani. Ha hetente, kéthetente van egy ilyen összejövetel, akkor nem zavar, hogy utána fel kell takarítanom utánuk, mert ez velejárója. De én személy szerint nem takarítok minden nap és nem is szeretnék, ebből kifolyólag a férjem munkatársai leveszik a cipőjüket, akik napi szinten járnak hozzánk (kőművesek). SZerintem van a kettő között különbség, ezért is tettem különbséget köztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!