Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Egy szem fájdalomcsillapítóért...

Egy szem fájdalomcsillapítóért lehet pénzt kérni pl. munkatárstól? Csak elméleti kérdés. Vagy ha nem kérnél, elfogadnád?

Figyelt kérdés
Amikor irodában dolgoztam, előfordult, úgy rémlik, hogy valaki megkérdezte, hogy nincs-e valakinél fájdalomcsillapító, talán kapott is, nem tudom, később viszonozta-e valahogy. Egy ilyen 200-300 Ft is lehet szemenként. Persze nem eget verő összeg, de mégis sok egy kvázi idegennek.
dec. 8. 12:50
A kérdező szavazást indított:
Elkérném a kerekített árát
Kérnék cserébe valamit
Nem kérnék, de elfogadnám amit felajánl
Nem kérnék, és nem is fogadnék el semmit
21 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor már kérhetnél 100 forintot mindenkitől, mert köszöntél nekik, és további 50-et, mert szívják a levegődet. Elvégre tök ismeretlenek, hogy képzelik?
dec. 8. 12:57
 2/14 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem ehhez már nagyon fillérb.szónak kell lenni, már bocsánat a kifejezésért. És mielőtt megkérdezed: nem kérnék és nem is fogadnék el pénzt azért sem, ha valaki kér egy tisztasági betétet, tampont vagy intim betétet mert hirtelen szüksége van rá, vagy görcsoldót, netán egy hajgumit.

Ne legyünk már nevetségesek.

Az más kérdés, ha valaki rendszert csinál ebből és visszalé a jóindulattal, de egy alkalomért pénzt kérni szerintem gáz.

dec. 8. 12:59
 3/14 anonim ***** válasza:
90%
Ezért tart itt az ország mert ilyen fillérbaszók vannak...
dec. 8. 13:59
 4/14 anonim ***** válasza:
81%
Fel sem merülne, hogy elkérjem az árát. Elfogadni azért nem fogadnék el, mert megvan a saját, jól bevált fájdalomcsillapítóm, és vannak olyan, mások által népszerű készítmények, amik nekem nem váltak be, tehát minek? De ha teszem azt kérnék, és valaki adna, nem jutna eszembe 1 szem árát kifizetni, mert az tényleg nem tétel.
dec. 8. 14:36
 5/14 A kérdező kommentje:
OK. Te kértél fájdalomcsillapítót. Nem kértek semmit. Felajánlanál valamit? Pénzt, csokit, bármit? Vagy ez is nevetséges lenne?
dec. 8. 16:54
 6/14 anonim ***** válasza:
82%

Nálam szokott lenni. Ha esetleg megkérdezik, hogy van-e akkor szoktam adni.

Vagy ha valaki mondja, hogy fáj a feje vagy fejgörcse van, akkor szoktam kérdezni, hogy adjak-e?? Meg hogy esetleg van-e allergiája.

Ha tényleg olyan a társaság nem sajnálok pár forintot a másiktól. Szívesen adok, nem poénból szokott nálam se lenni, nagyon rossz érzés mikor fáj az ember feje, dolgozni vagy tanulni kellene és még órák múlva tud csak hazamenni. Kb olyan ez is, mintha egy kávéra hívnám meg a fáradt kollégát, majd ha úgy van valahogy viszonozza, de nem fogadnék el érte pénzt.

dec. 8. 17:42
 7/14 A kérdező kommentje:
Amúgy ez a fillérbaszózás 200 Ft-nál (is) parasztszokás.
dec. 8. 17:50
 8/14 anonim ***** válasza:
53%
Ez tipikusan az a kategória, hogy ha valakinek szüksége van rá kér (NEM kölcsönkér!), a másik meg ad (NEM kölcsön vagy ellenszolgáltatásért), ez a normális ember viselkedés.
dec. 8. 17:52
 9/14 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy akinek kell, annak általában máskor is kell, nem váratlanul tör rá, tehát valamiért nincs nála. Talán valamiért nem tudott venni, de nem kizárt, hogy eleve ez volt a terv. Tisztelet a kivételnek.
dec. 8. 17:58
 10/14 anonim ***** válasza:
84%

Nem kizárt, hogy eleve ez volt a terv, persze. De most őszintén, mekkora esélye van ennek? Nem tudom, hogy neked szokott-e fájni a fejed, vagy fájt-e már úgy istenesen, de ha igen, akkor remélem belátod, hogy mekkora ordas ökörséget feltételezel, amikor azt gondolod, hogy valaki direkt úgy intézi a dolgokat, hogy ne legyen nála gyógyszer, és majd másoktól tarhál, aztán ha senkinél nincs, akkor szenved egész nap. Azért, mert így megspórolja három zsemle árát.

Erre mondják gondolom, hogy mindenki magából indul ki.

És ja, a fillérbaszózás ebben a helyzetben szerintem is jogos.

dec. 9. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!