A pénztárca akkor is nálad van ha nem vásárolni mész?
Mióta külföldön lakom azóta mindig nálam van a pénztárca mert abban tartom a jogsit és mindenhova autóval megyünk. Viszont mikor otthon laktam akkor nem mindig vittem magammal ha pl. biciklivel mentem vagy csak átugrottam valaki az gyorsan.
A vásárláshoz nem is kellene igazából pénztárca mert telefonnal is tudok fizetni.
Pénztárca mindig van nálam, ha elmegyek itthonról, mert soha nem lehet tudni, mire kell pénz. 12 éves korom óta nem mozdulok ki itthonról pénz nélkül. Aránylag ritkán használom, de rendszeresen. Boltban kártyával fizetek, de filléres dolgok miatt nem szeretik, ha kártyát használok, piacon meg nem fogadják el a kártyát. (Piacon a valódi piacot értem, nem az egy helyre tömörült zöldség-gyümölcs boltokat.)
De nálam a pénztárcában pénz van, semmi más. Olyan típusú. Nem szeretnék egy nagy tokot hordozni a zsebemben feleslegesen, ez soha nem vonzott. Az igazolványtartóm meg egy kis füzet, átlátszó "lapokkal".
„ én azt nem tudom hogy mért jobb mindent telefonnal csinálni ahelyett amit megszoktunk és jól bevált :D ennek semmi értelme.”
Mert nem vált be, csak nem volt más. Most már van modern alternatíva. Én pár másodperc alatt kifizetem a tételeket, mások meg számolgatják az aprót stb. Ráadásul nyáron mikor csak egy rövidnadrágban és pólóban elugrok valahova hova tenném a visszajárót? Csak húzza az ember zsebét stb. Praktikusabb a telefon. Ahogy a bérlet esetében is. Telefon mindig a kezemben van, azon hallgat zenét az ember, azon néz meg egy helyet amit keres, vagy mindig van valami üzenetváltás ami miatt útközben kézben van, így a bérlet is mindig pont kéznél van.
Ja, emlékszem volt idő, amikor a kártyás fizetés volt a lassabb és a nyugdíjas kommandó elégedetlenkedett a sorban, hogy a kártyások föltartják őket. Aztán gyorsan változott a helyzet. Ma már az aprót számolgató vásárlók tartják fel a sort.
Millió hátránya, kényelmetlensége van a készpénz használatnak. Mondom ezt úgy, hogy ma már én is nyugdíjas vagyok, ha nem is komnandós...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!