A pénztárca akkor is nálad van ha nem vásárolni mész?
Figyelt kérdés
Mióta külföldön lakom azóta mindig nálam van a pénztárca mert abban tartom a jogsit és mindenhova autóval megyünk. Viszont mikor otthon laktam akkor nem mindig vittem magammal ha pl. biciklivel mentem vagy csak átugrottam valaki az gyorsan.
A vásárláshoz nem is kellene igazából pénztárca mert telefonnal is tudok fizetni.
Igen. Egyrészt valamennyi pénz mindig van nálam, mert sose lehet tudni. Másrészt az irataim nagy része is abban van.
nov. 18. 13:43
2/15 anonim válasza:
Igen, abban vannak az irataim is.
nov. 18. 13:50
3/15 anonim válasza:
Általában nálam van de nem feltétlenül. Külön irattárcát használok, bár a mai törvények szerint itthon már szinte semmit nem kell magamnál hordani, ( egy arcképes igazolvány és lakcímkártya) amire pedig évi 1-2 alkalommal van szükségem inkább otthon tartom nagyobb biztonságban.
nov. 18. 13:56
4/15 Metionin válasza:
Szinte sosem hordom magammal, csak arra az 1-2 helyre ahol csak készpénzzel tudok fizetni.
nov. 18. 16:01
5/15 anonim válasza:
Minek, a telefon nálam van mindig. Már a termelői piacon is kártyával lehet fizetni
nov. 18. 16:25
6/15 anonim válasza:
én azt nem tudom hogy mért jobb mindent telefonnal csinálni ahelyett amit megszoktunk és jól bevált :D ennek semmi értelme.
nov. 20. 11:19
7/15 anonim válasza:
Mert a telefon mindig nálad van nem kell 2-3 egyéb cuccot magaddal hurcolni. Ráadásul a telefont megszoktuk és jól bevált
nov. 20. 17:39
8/15 anonim válasza:
Amióta kaptam a szüleimtől, abban vannak az irataim bkv-n kell,(szeretem, ráadásul a keresztnevem a márkája, így külön kötődöm hozzá) jogsihoz kell, apróhoz kell, névjegykártyák, taj-kártya stb...de már gondolkodtam hogy csinálok egy irattárcát vagy van egy kisebb tárcám is, abba belefér egy-két kártya meg pár forint.
nov. 20. 22:18
9/15 anonim válasza:
7 es de nekem azt tanították mindig legyenek nálam az irataim
meg egyébként pl a személyit kötelező magadnál hordanod. covidban ott volt az a kártya.. na ezeknek kell valami tartó.. na és akkor már viszed a táárcád az összes kártyával.
akinél semmi nincs na az nekem fura.
nov. 21. 09:37
10/15 anonim válasza:
Ezt megértem, nekem is ezt tanították. Azóta viszont nagyon sokat változott, enyhült a szigor. Már egyre ritkább, hogy csak úgy megállítson a rendőr, a forgalmit sem kötelező magunknál tartani. Mostanaban indul ez a Digitális Állampolgár app vagy mi, ha az élesedik, a rendőrnél is igazolhatad magad vele.
Persze aki hosszú éveket, évtizedeket elt le azzal, hogy büntetnek ha nincs nálad az igazolvány, annak nem könnyű átszokni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!