Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A pénztárca akkor is nálad...

A pénztárca akkor is nálad van ha nem vásárolni mész?

Figyelt kérdés

Mióta külföldön lakom azóta mindig nálam van a pénztárca mert abban tartom a jogsit és mindenhova autóval megyünk. Viszont mikor otthon laktam akkor nem mindig vittem magammal ha pl. biciklivel mentem vagy csak átugrottam valaki az gyorsan.

A vásárláshoz nem is kellene igazából pénztárca mert telefonnal is tudok fizetni.

nov. 18. 13:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Igen. Egyrészt valamennyi pénz mindig van nálam, mert sose lehet tudni. Másrészt az irataim nagy része is abban van.
nov. 18. 13:43
 2/15 anonim ***** válasza:
Igen, abban vannak az irataim is.
nov. 18. 13:50
 3/15 anonim ***** válasza:
Általában nálam van de nem feltétlenül. Külön irattárcát használok, bár a mai törvények szerint itthon már szinte semmit nem kell magamnál hordani, ( egy arcképes igazolvány és lakcímkártya) amire pedig évi 1-2 alkalommal van szükségem inkább otthon tartom nagyobb biztonságban.
nov. 18. 13:56
 4/15 Metionin ***** válasza:
Szinte sosem hordom magammal, csak arra az 1-2 helyre ahol csak készpénzzel tudok fizetni.
nov. 18. 16:01
 5/15 anonim ***** válasza:
24%
Minek, a telefon nálam van mindig. Már a termelői piacon is kártyával lehet fizetni
nov. 18. 16:25
 6/15 anonim válasza:
én azt nem tudom hogy mért jobb mindent telefonnal csinálni ahelyett amit megszoktunk és jól bevált :D ennek semmi értelme.
nov. 20. 11:19
 7/15 anonim ***** válasza:
Mert a telefon mindig nálad van nem kell 2-3 egyéb cuccot magaddal hurcolni. Ráadásul a telefont megszoktuk és jól bevált
nov. 20. 17:39
 8/15 anonim ***** válasza:
Amióta kaptam a szüleimtől, abban vannak az irataim bkv-n kell,(szeretem, ráadásul a keresztnevem a márkája, így külön kötődöm hozzá) jogsihoz kell, apróhoz kell, névjegykártyák, taj-kártya stb...de már gondolkodtam hogy csinálok egy irattárcát vagy van egy kisebb tárcám is, abba belefér egy-két kártya meg pár forint.
nov. 20. 22:18
 9/15 anonim válasza:

7 es de nekem azt tanították mindig legyenek nálam az irataim

meg egyébként pl a személyit kötelező magadnál hordanod. covidban ott volt az a kártya.. na ezeknek kell valami tartó.. na és akkor már viszed a táárcád az összes kártyával.

akinél semmi nincs na az nekem fura.

nov. 21. 09:37
 10/15 anonim ***** válasza:

Ezt megértem, nekem is ezt tanították. Azóta viszont nagyon sokat változott, enyhült a szigor. Már egyre ritkább, hogy csak úgy megállítson a rendőr, a forgalmit sem kötelező magunknál tartani. Mostanaban indul ez a Digitális Állampolgár app vagy mi, ha az élesedik, a rendőrnél is igazolhatad magad vele.

Persze aki hosszú éveket, évtizedeket elt le azzal, hogy büntetnek ha nincs nálad az igazolvány, annak nem könnyű átszokni

nov. 22. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!