Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért számít bűnnek a lopás?

Miért számít bűnnek a lopás?

Figyelt kérdés

okt. 7. 22:55
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
34%
A karja pusztuljon le.
okt. 7. 22:57
 2/32 anonim ***** válasza:
95%

Egyrészt mert mást megkárosítasz vele.

Másrészt, mert olyan helyzetbe hozod, ahol nem ismeri pontosan a saját helyzetét, és ebből is lehet kára.

Ha például te ellopod a pénzét, vagy bármi mást, de ő erről nem tud, és ez a dolog kellene az életéhez, esetleg ez majd csak akkor derül ki, amikor már késő.

okt. 7. 22:57
 3/32 anonim ***** válasza:
93%
Talán mert rohadék dolog elvenni mástól azt, amiért ő dolgozott meg és amit ő szerzett magának? Ha szerinted nincs is, akkor elvehetem tőled az összes pénzed? XD
okt. 7. 22:58
 4/32 anonim ***** válasza:
88%
Azért, mert már az őskorban kifejlődött az a dolog, amit úgy neveznek: magántulajdon, vagyis az "Enyém, tied, övé".
okt. 7. 23:16
 5/32 anonim ***** válasza:
79%
Te ugyanaz vagy, aki megkérdezte itt, hogy miért bűn mások szoknyája alá fényképezni? Vagy kukkolni embereket? Vagy hogy Batman miért nem erőszakolja meg Jokert?
okt. 7. 23:22
 6/32 anonim ***** válasza:
56%
nem tudom ti hogy vagytok vele, lehet ez nálam valami kleptománia tünet lehet bár sosem lopok, mindent kifizetek, de amikor nézek ilyen videókat hogy elhagyatott helyekre mennek be emberek, régi épületek stb. akkor bennem mindig az van hogy onnan mit lehetne elvinni, ami a a hasznomra lehetne. nyilván nem ugyanaz mintha tudatosan bemész valakihez lopni, vagy boltból, de ez is annak számít
okt. 7. 23:40
 7/32 anonim ***** válasza:
80%

#7 Filmekben látni ilyet, hogy gyilkosság, egyéb tragédia miatt elköltöznek a családok és érintetlenül ott hagyják a házat bútorokkal, mindennel együtt. Én nem tudom elképzelni, hogy ez a valóságban is működhet így, mert szerintem biztos befészkelnék magukat oda hajléktalanok, házfoglalók, meg kifosztanák az ilyen házakat.

Nade amikor filmekben ilyet látok én is hasonlót gondolok - bár inkább azt, hogy nem elvinném a cuccokat, hanem hogy elfoglalnám a házat és beköltöznék. :)

okt. 8. 00:00
 8/32 anonim ***** válasza:
56%
Nem hallottál még a tulajdon védelemről?
okt. 8. 01:01
 9/32 anonim ***** válasza:
78%

Mert azzal sérted egy másik embernek a tulajdonhoz való jogát, és minden olyan tett ami valamilyen jogot sért az bűnözésnek minősül.

Bűncselekmény fogalma röviden: Jogellenes, bűnös, büntetendő emberi magatartás. A lopás az pont ilyen. Igen, tudom hogy a szabálysértési értékhatár az 50001 forinttól minősíti ezt a vétséget bűncselekménynek, de a kriminológia tudománya nem tesz nagy különbséget szabálysértès, illetve bűncselekmény között.

Nekem kipakolták az egész házamat, és több millió forintos kárt okoztak. Egész életem munkája, és a szüleimé is elúszott. Majdnem öngyilkos lettem emiatt. Szerinted ez normális? Neked tetszene ez, ha büntetlenül én ugyanezt megcsinálnám veled?

okt. 8. 07:29
 10/32 anonim ***** válasza:
73%
Mert te dolgozol es mas meg elveszi a pénzedet
okt. 8. 08:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!