Egyrészt mert mást megkárosítasz vele.
Másrészt, mert olyan helyzetbe hozod, ahol nem ismeri pontosan a saját helyzetét, és ebből is lehet kára.
Ha például te ellopod a pénzét, vagy bármi mást, de ő erről nem tud, és ez a dolog kellene az életéhez, esetleg ez majd csak akkor derül ki, amikor már késő.
#7 Filmekben látni ilyet, hogy gyilkosság, egyéb tragédia miatt elköltöznek a családok és érintetlenül ott hagyják a házat bútorokkal, mindennel együtt. Én nem tudom elképzelni, hogy ez a valóságban is működhet így, mert szerintem biztos befészkelnék magukat oda hajléktalanok, házfoglalók, meg kifosztanák az ilyen házakat.
Nade amikor filmekben ilyet látok én is hasonlót gondolok - bár inkább azt, hogy nem elvinném a cuccokat, hanem hogy elfoglalnám a házat és beköltöznék. :)
Mert azzal sérted egy másik embernek a tulajdonhoz való jogát, és minden olyan tett ami valamilyen jogot sért az bűnözésnek minősül.
Bűncselekmény fogalma röviden: Jogellenes, bűnös, büntetendő emberi magatartás. A lopás az pont ilyen. Igen, tudom hogy a szabálysértési értékhatár az 50001 forinttól minősíti ezt a vétséget bűncselekménynek, de a kriminológia tudománya nem tesz nagy különbséget szabálysértès, illetve bűncselekmény között.
Nekem kipakolták az egész házamat, és több millió forintos kárt okoztak. Egész életem munkája, és a szüleimé is elúszott. Majdnem öngyilkos lettem emiatt. Szerinted ez normális? Neked tetszene ez, ha büntetlenül én ugyanezt megcsinálnám veled?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!