Hogy koszonjek??

Figyelt kérdés
Sziasztok szoval nemtudom hogy koszonjek a 22eves diatetikusomnak mosjottem haza a korhazbol akkor ugykodzontem neki hogy jonapot mert akkor nemtudtam hogy ki ,mar 1x beszelgettem vele messengeren akkor ugyirtam neki hogy kedves xy viszont majd fog szerdan irni es nemtudom hogykoszonjek neki vissza.
okt. 6. 14:46
 1/4 anonim ***** válasza:
82%

Ahogy ő. A levélből nyilván leveszed mennyire hivatalos/ közvetlen hangnemben írja.

Egy biztos, ne te kezzd a bizalmasabb hangnemre váltást, mert azt neki kell megszabni, számára mi a komfortos.

okt. 6. 15:00
 2/4 anonim ***** válasza:
64%
22 évesen felnőtt ember, még akkor is, ha fiatal. Ráadásul nem a haverod, hanem egy egészségügyi szakember, akinek te a páciense vagy. Összehaverkodhatsz persze a dietetikusoddal, de nem neked illik kezdeményeznie, ha így történne a dolog, hanem neki.
okt. 6. 16:39
 3/4 A kérdező kommentje:
nyilvan nemakartam tegezni,arra lettem volna kivancsi hogx jonapot vagy csokolom vagy stb de en nemirtam oda hogy nemszeretnem tegezni sorry🤷‍♀️
okt. 6. 20:32
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Az írásod átláthatatlan, de általánosságban az alábbi szabályok érvényesek:

-Csókolommal nálad sokkal idősebb embernek szoktak köszönni, például az iskolás gyerek a haverja nagymamájának mondhatja, hogy "Csókolom Mari néni".

-Magázódva a napszaknak megfelelő köszönés az általános, azzal nem lehet mellélőni! Tehát "jó napot kívánok", "jó reggelt kívánok", stb.

-Írásban magázódva a "Tisztelt XY" az általános. A "Kedves XY" már egy fokkal bizalmasabb, már-már a tegeződés felé hajaz. Ez levelekben, vagy ma már inkább e-mailben igaz. Chaten még nem alakult ki ennek a kultúrája, mert ott inkább közeli ismerősök szoktak kommunikálni.

okt. 6. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!