El kell-e fogadni az ajándékot ilyen esetben?
Mondjuk én alapból azon az állásponton vagyok, hogy, amit adnak el kell fogadni, max ha szánalomból adják, vagy nagyon érződik, hogy nem szívesen, akkor nem.
Most jelen helyzetben, amúgy nincs közöm a dologhoz, kívülálló vagyok, csak érdekel, hogy ilyenkor amúgy nem sértő-e visszautasítani egy ajándékot.
Sógornőmékhez jöttek távolról vendégek, pár napra, de mivel náluk nem férnek el rendesen annyian, megkérte az anyukáját (az én anyósomat) hadd aludjanak a régi nagyszülői házban, mert az most amúgyis üresen áll, el akarják adni majd. (Amúgy egy faluban lakunk, közel mindenki mindenkihez). Utolsó nap, ezek a vendégek hoztak anyósomnak egy ajándékcsomagot (ilyen összeállítás, csokival, kávéval ezzel azzal), hogy megköszönjék, hogy ott aludhattak. (Ugye anyósom szüleié volt a ház.) Anyósom nem fogadta el, mondta, hogy egyék csak meg ők. Persze ezt így jófejségből mondta.
De nem tudom, hogy ez esetben nem sértő-e vagy kellemetlen, illetlen, hogy visszautasította. Persze neki is igaza van, hisz igazából neki szinte teljesen mindegy volt, hogy most ott alszanak-e vagy sem, sógornőm takarított ki előttük meg utánuk is. Hogy neki vettek-e ajándékot azt nem tudom.
Csak ha beleképzelem magam a helyzetükbe, hogy fogják az ajándékot, visszapakolják az autóba, majd otthon kibontják maguknak... Hát nem tudom, én biztos hülyén érezném magam.
Van erre valami "szabály" vagy akármi, hogy hogy illik ez?
Igen,ez bunkóság volt a "drága anyukától"!
Szerintem a fölényeskedés volt az ok.
Ha nem érezte szivességnek,akkor az 1.adandó alkalommal küldött volna hasonló értékű ajándékot ezzel az ajándékozónak:
"Ezt az ajándékot a gyermekeidnek,unokáidnak küldom szeretettel!"
6-os:
Nem nála szálltak meg. Nem is találkozott velük. A sógornő látta őket vendégül.
"hisz igazából neki szinte teljesen mindegy volt, hogy most ott alszanak-e vagy sem, sógornőm takarított ki előttük meg utánuk is."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!