Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szóltál volna ha nem férsz el...

Szóltál volna ha nem férsz el a járdán?

Figyelt kérdés

Két biciklis teljesen elállta az utat a járdán. Éppen, hogy elfértem de úgy kellett bűvészkednem.

Ők pedig vígan tracspartiztak.

2024. aug. 15. 16:01
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
31%
#Kérdező: azt nem értem, ha ekkora arcod van, hogy itt mindenkinek élből visszaszólsz, akkor miért nem mertél megmukkanni az utcán? Csak sunyin elbújtál mint egy kiskutya :D
2024. aug. 15. 17:29
 22/28 anonim ***** válasza:
79%
#16 Nem elnézést kérek, hanem szimplán kulturált és nem offenzív formában megkérem az illetőt, hogy adjon nekem helyet.
2024. aug. 15. 17:37
 23/28 A kérdező kommentje:
Nem értem 21-es mi ebben az "arcoskodás"? Igen valóban a békésebb megoldást választottam és lehet máshogy kéne lereagálnom. Am láttál már kiskutyát? Nem arról híresek, hogy elbújnak :D
2024. aug. 15. 17:40
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én szóltam volna, ha ilyen helyzetbe kerültem volna, hogy nem férek el a járdán, szépen, kulturáltan, illedelmesen, de általában, ha szólás nélkül is "megtudom oldani a helyzetet" és nem kell szenvednem, hogy túljussak olyan embereken, akkor viszont inkább nem igazán szólok rájuk.
2024. aug. 15. 17:56
 25/28 anonim ***** válasza:
80%

Alap udvariasság.

De lehetsz tirpák is és félre is lökheted a másikat vagy mondhatod azt is, hogy otthon pofázzál, na a hűtő előtt, mert te vásárolnál. Meglátjuk, hogy melyik lesz a hatékonyabb. Próbáld ki.

2024. aug. 15. 18:14
 26/28 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, ha gyalog vagyok (nem tolok pl. babakocsit) és nem forgalmas az úttest, egyszerűen az úttest felől kikerülöm őket.

De ha nem célszerű lelépnem az úttestre, akkor (ahogyan néhányan már írták) udvariasan kérem őket, hogy adjanak helyet.

És igen, ez különbözteti meg a majmot az embertől. Vagy másképp: a balkáni bugrist az európaitól.

2024. aug. 15. 19:41
 27/28 anonim ***** válasza:
54%

Miért bunkózás, ha valaki halad a járdán ami arra való, hogy haladjanak rajta a gyalogosok?

2024. aug. 16. 08:46
 28/28 A kérdező kommentje:
Sokan jelölik az igen szóltam volna részt, de én élőben simán elmentek az emberek köztük.
2024. aug. 16. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!