Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Esküvői meghívás visszautasítása?

Esküvői meghívás visszautasítása?

Figyelt kérdés

Egy nő ismerősöm, akit az egyetemről ismerek meghívott az esküvőjére pár hete. Az egyetemen egy társaságban voltunk, de sose tekintettem úgy rá, mint barátnőre, sose találkoztunk privátban vagy voltak mély beszélgetések, csak akkor találkoztunk és beszélgettünk, amikor a társaság egyben volt, pl 1 napos közös wellnessezéskor vagy lánybúcsún.

De ezt leszámítva én se kerestem ő sose telón, se neten, szóval ilyen langyos kapcsolat volt mindig is. Egyébként az egész, 8 fős társaságunk ilyen, persze vannak szorosabb kapcsolatok, de összességében én ezt nem hívnám barátságnak, max 1-1 ember között van ilyen.

A lényeg, hogy meghívott az esküvőre és én úgy érzem nekem nincs ott a helyem, mert szerintem esküvőre barátokat és családot kell meghívni, de én nem gondolom, hogy mi barátnők lennénk, csak ugye van/volt egy közös társaság egyetemről, azóta pedig évi1x össszejöttünk.

Ti elmennétek? Hogyan lehet egy ilyet visszautasítani? "Bocs, de nem vagyunk barátok csak ismerősök, akkor meg minek menjek?"

júl. 20. 13:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/78 anonim ***** válasza:
37%
Sehogy sem kell vissza utasítani, simán nem kell elmenni. Max ha van mellé visszajelzes kártya, akkor azt elkuldod, de ennyi. Ha rakerdez, akkor ne haragudj, nem érek rá elég,
júl. 20. 13:41
 2/78 A kérdező kommentje:

Bocs, de ez nem életszerű. Vissza kell jelezni, hogy mész-e a hely, kaja miatt, az bunkóság, ha azt mondod elmész és a végén nem mész.

A legnagyobb gondom az egésszel, hogy az én fejembe na valódi barátokat, cscaládot, stb. kell meghívni és én úgy gondolom, hogy ez inkább egy megmaradt látszat kapcsolat a közös múlt és társaság miatt, de valódi érdeklődés nincs a másik irányába.

Tehát néha, amikor az egész társaság összejön és mindenki ott van elvagyunk, de ennyi, nekem ennél több tali pl vele privátban nem is kellene. Ezért érzem, hogy nincs ott a helyem.

júl. 20. 13:45
 3/78 anonim ***** válasza:
75%
Komolyan, egyetemre jártál és nem megy az értelmező olvasás?
júl. 20. 13:48
 4/78 anonim válasza:
91%
Egyszerűen mond,ne haragudj, nem tudok elmenni. Vissza kell jelezni, természetes, mert nem minden meghívott szokott elmenni az esküvőre. Én sem mentem el minden esküvőre amire meghívtak és a gyerekeim esküvőjére sem jött el minden meghívott. Teljesen normális dolog.
júl. 20. 13:52
 5/78 anonim ***** válasza:
97%

"Ne haragudj, nem érek rá azon a napon."

A megoldás már elhangzott.

júl. 20. 13:53
 6/78 anonim ***** válasza:
92%

Felhívod/írsz neki, hogy köszönöd a meghívást, de sajnos nem tudsz elmenni, mert máshol leszel éppen.

Amúgy esélyes, hogy csak a pénzed miatt hívott meg.

júl. 20. 13:55
 7/78 anonim ***** válasza:
14%

Akkor tisztázzuk: nem kell vissza jelezni, ha valaki az esküvőre van meghívva. Az esküvő az anayakonyvezteto elott köttetik, max utána van egy templomi fogadalom tétel is. Mindkettő nyilvános, anyagilag mindegy hogy 33 vagy 133 szemyle van jelen.

A lakodalom/esküvői vacsora, amire vissza kell jelezni, ehhez van egy kártya, jó esetben.

júl. 20. 13:56
 8/78 A kérdező kommentje:
OK, akkor a lakodalomra visszajelezni, szerintem érthető volt a kérdés.
júl. 20. 14:07
 9/78 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem a válasz is érthető volt: "Max ha van mellé visszajelzes kártya, akkor azt elkuldod, de ennyi. Ha rakerdez, akkor ne haragudj, nem érek rá elég,"
júl. 20. 14:10
 10/78 anonim ***** válasza:
95%

Köszi a kedves meghívást, előre is gratulálok, de sajnos nem tudok elmenni aznap.

Eszedbe ne jusson kifejteni neki, hogy szerinted nem vagyok eléggé haverok :D

júl. 20. 14:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!