A cigányság mennyivel lenne integráltabb és biztonságosabb ha legalább a szüleik megnevelnék őket?
Akkor ha a szülők úgy nevelnék a gyerekeiket még a rosszabb fajta roma szülök nagyobb része is. Akik pedig alapvetően néha átverik az embereket, esetleg fenyítenek vagy verekednek, vagy rabolnak. De a gyerekeket valamilyen oknál fogva mégis a normákra próbálnák tanítani ezek a szülök is, hogy ezt ne legyenek olyanok mint ők és a gyerekeiknek a jobb arcukat próbálnák mutatni. Vannak olyan romák akik teljesen jól tudnak viselkedni de elég ritka az ilyen. A szülök megtanítanák nekik, hogyha eljön az ideje vagy tanuljanak tovább legalább valami szakmát. Vagy menjenek el dolgozni legalább akkor ha már gyereket akarnak és hasonlók. Akkor mennyivel lenne több az integrálódott roma az országban és mennyivel csökkenne az esélye annak, hogy az utcán elhaladó romák esetleg leállnak verekedni?
( Engem szerencsére ritkán ér atrocitás Egerben, Debrecenben és Füzesabonyba szoktam mozogni sokat. Sok roma jön el mellettem az utcán akár késő este is én rájuk is nézek, mert azt mondják ha direkt kerülöm a szemkontaktust arra még jobban kapnak. Mégis ritkán kötekednek szerencsére. És pedig csak egy 19 éves fiatal srác vagyok.)
Tehát a kérdésem arra irányul, hogy maga a vérük mennyire befolyásolná őket? Egyes roma szülőknek miért jó az, hogy a gyereküket arra biztatják, hogy lopjanak, verekedjenek, utáljanak minket magyarokat, trágárkodjanak? És utána meg a börtönben kelljen megszikkadniuk. Miért nem próbálják legalább ezektől óvni a gyerekeiket akiket pedig elvileg szeretnek?!
Én köztük élek, és nem látom ennyire drámaian a helyzetet, mint te. Kb. kiszámíthatatlan vadembernek fested le őket, és azok az életképek is, amiket emlegetsz, nagyjából 70-80 éve voltak széles körben relevánsak.
Másik nagy hiba, hogy abszolút úgy teszel, mintha a múltbéli és jelenbéli állapotok kizárólag miattuk jöttek volna létre, és csakis rajtuk múlik az, hogy nincsenek jobb helyzetben, nem tudunk jobban együtt élni. Miközben az alap konfliktus kb. a középkorig vezet vissza. És mindkét oldal hibás az alakulásában. Olyan törvényeket, amik megtiltották, hogy a városon belül éljenek vagy földet birtokoljanak, speciel biztos, hogy nem ők hoztak saját maguk ellen...
Meg lehet vkit nevelmi,akkor is,ha temperamentumosabb,hirtelen haragu . Lehet tanitani stresszlevezeto technikakat,sportra szoktatni. Vannak sportok,ahol elony ez a szemelyisegvonas.
Legtobbszor nem kotelednek,csak viccelodnek csak nem ertik az emberek a mentalitasukat.
A legtobb kotekedes abnol indul ki,h kebesebbnek erzik magukat a celponttol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!