Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit illik ilyen esetben viselni?

Mit illik ilyen esetben viselni?

Figyelt kérdés

A hétvégén színházba megyek,

Viszont az előadás a Lauber Dezső Sportcsarnokban lesz.

Normál esetben nyilván nagyon elegáns vonalon mozognék.

Így viszont egy fekete ruha (egyszerű de elegáns), és egy fekete magassarkú szandálra gondoltam.

Ez így jó lehet? Vagy túl sok?

2024. jún. 5. 23:45
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem sokunknak semmit sem mond ennek a sportcsarnoknak a neve, nekem legalábbis fogalmam sincs, milyen településen lehet. Mindenesetre így nem "színházba" mész, csak színelőadásra. Szerintem tökéletes lesz, amit viselni tervezel.
2024. jún. 6. 07:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem még sok is. Én valami kényelmesebb cipőben mennék, pl. éktalpú szandál. A ruha se legyen túl feszes, rövid, mert kényelmetlen lesz benne ülni. Persze attól függ, hogy hol ülsz. Én a lelátón ültem eddig mindig, amikor ott voltam előadás vagy koncerten, nem a küzdőtéren széken, ott azért kényelmetlen lenne valami nagyon kis feszes ruha.

Egyébként Pécs.

2024. jún. 6. 09:05
 3/8 anonim ***** válasza:
49%
Én azt vettem észre, hogy csak a vidékiek rittyentik ki magukat színházba. Menj el a Katonába, teljesen utcai ruhában érkeznek a nézők. Én egyáltalán nem öltöznék ki, normál, szolid utcai viselet teljesen jó.
2024. jún. 6. 11:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A lábbeli legyen más. A sportcsarnokban nagy tömeg lehet, és lehet, hogy rátaposnak a lábadra. Egy szandál simán tönkre mehet ott. Én telitalpas cipőt választanék.
2024. jún. 6. 14:08
 5/8 anonim ***** válasza:
66%
#3 Ugyanez a helyzet a Zeneakadémián is. Pedig akik oda járnak, eléggé el vannak telve maguktól.
2024. jún. 7. 10:14
 6/8 A kérdező kommentje:

3as Hát az mondjuk szerintem rohadtul tiszteletlenség!

Eleve az etikett megköveteli, hogy színházba (társasági esemény lévén) az elegánsabb megjelenést!

Nyilván ez mostanra halványodot mert 2024et írunk, de azért ne essünk már át a ló túloldalára...

2024. jún. 7. 22:51
 7/8 anonim ***** válasza:
37%

kérdeztél, leírtam a véleményem

ha teljesen képben vagy azzal kapcsolatban, hogy mi illik és mi nem és felháborít egy neked nem tetsző válasz, akkor minek kérdeztél?

2024. jún. 8. 06:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen színház. Pl. én a saját városomban a nagyszínház előadásaira kiöltözöm, de a kamarába már kevésbé. A kis stúdió előadásokra meg egyáltalán nem.
2024. jún. 10. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!