Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért volt ennyire modortalan?

Miért volt ennyire modortalan?

Figyelt kérdés

A minap egy egyszerű kis étkezdében ebédeltem, ahol belépésemkor a kiszolgáló srác "Szia...foglalj helyet!" üdvözléssel fogadott, majd miután az ételt elfogyasztottam, átváltott magázásra, "Ezt, meg azt tetszett fogyasztani...Viszontlátásra!" Egyébként, mindenkit tegezett, akik jöttek, mialatt én ott tartózkodtam.

40-es nő vagyok, ő pedig a 30-as évei elején járhat, szóval, az illendőség szerint mindenképp nekem kellett volna a tegeződést felajánlani, viszont így, hogy ő kezdett tegezni, és én nem voltam ennek ellene, kifejezetten modortalannak találom ezt a viselkedést.

2024. máj. 18. 12:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%
Amikor beléptél, azt hitte, tini lány vagy, amikro meg ténylegesen kiszolgált, látta, hogy mégis felnött nö. Meg feltehetöena tegezésre furcsán reagáltál
2024. máj. 18. 14:50
 12/17 anonim ***** válasza:
90%
Vagy közben szólt a fönök, hogy a vendéget nem szabad letegezni, föleg, ha középkorú nöröl van szó
2024. máj. 18. 16:50
 13/17 anonim ***** válasza:
84%
Nem mondanám modortalannak. Letegezett, majd elbizonytalanott, hogy talán nem kellett volna, ezért a biztonság kedvéért átváltott az udvariasabb magázódásra.
2024. máj. 18. 17:47
 14/17 A kérdező kommentje:

Ez családi vállalkozás, tehát, nincs főnök, vagy mindenki az.

Igen, átváltott, pont ez volt az illetlenség, tegezve üdvözöl és szolgál ki, majd 20 perccel később a fizetésnél már "tetszett", stb. nálam legalábbis az, na de mindegy.

2024. máj. 18. 20:24
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Én is úgy látom, szemtelen, bizalmaskodó, flegma pacák, de amikor fizetni kell, már játsza a "hivatalost", hátha úgy több jattot kap. És te ennek a vadidegen mocsoknak akarod felajánlani a tegeződést ? Megáll az ember esze...
2024. máj. 18. 20:43
 16/17 anonim ***** válasza:
69%
én a fordítottjáról szeretnék egy esetet említeni, volt hogy bementem egy gyrososhoz ahol addig többnyire fiatal lányok voltak az alkalmazottak, épp új valaki volt pultban első látásra hirtelen letegeztem. aztán jöttem rá hogy valószínűleg idősebb mint én, elköszönéskor már hivatalos formát használtam
2024. máj. 18. 22:38
 17/17 A kérdező kommentje:
Ha elsőre letegezel valakit, aki visszategez, akkor már "lányos" zavarodban sem illik 2 perccel később magázni. Viszont, ha másnap, vagy pár nappal később is bemész és újra vele kommunikálsz, úgy már teljesen elfogadott, ha "hivatalos formában" kezdesz bele. Akkor a másik fél felajánlhatja a tegeződést, vagy nem fogja, de legalább nem hozod kellemetlen helyzetbe.
2024. máj. 18. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!