Aki a Facebookon magázódva ír be egy poszt alá, az különlegesebbnek érzi magát?
Figyelt kérdés
A social media világában abszolút a tegező hangnem az elfogadott. De amikor valaki olyan húdenagyon meg akarja mondani a frankót, akkor egy-egy poszt alatt látok magázódós kommenteket. Miért? Ezzel akar valamiféle felsőbbrendűséget sugározni?
(Nyugodtan tegyétek át másik kategóriába adminok, ha gondoljátok.)
2024. ápr. 17. 16:43
11/15 anonim válasza:
Mert nem a netikett szerint használják az internetet, hanem az etikett szerint...
12/15 anonim válasza:
#10 Ha téged letegez, de te felnőtt vagy és az anyád/apád lehetne, akkor nyugodtan visszategezheted, mivel ezzel engedéjt ad arra hogy te is tegezd.
13/15 anonim válasza:
Én egyből azt gondolom, hogy idősebb ember.
Én tegezem az embereket, de hivatalos e-mailben nem, vagy ha tudom, hogy a másik személy idős vagy nagy pozícióban van pl. ha egy politikus, bármennyi is utálom, magázni fogom neten is, mert így helyes számomra.
14/15 Thunderfairy válasza:
Én általába tegezek a neten mindenhól. Kivéve ha az adott illetővel másképpen szoktam meg.
15/15 anonim válasza:
Én mindenkit tegezek, ha meg olyan a helyzet, akkor tegezem és magázom is együtt, aztán kiválasztja melyik a jobb a fülének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!