Aki a Facebookon magázódva ír be egy poszt alá, az különlegesebbnek érzi magát?
A social media világában abszolút a tegező hangnem az elfogadott. De amikor valaki olyan húdenagyon meg akarja mondani a frankót, akkor egy-egy poszt alatt látok magázódós kommenteket. Miért? Ezzel akar valamiféle felsőbbrendűséget sugározni?
(Nyugodtan tegyétek át másik kategóriába adminok, ha gondoljátok.)
Ez egyfajta távolságtartás és/vagy tisztelet adás Ön és jó magam között.
Továbbá nem eldöntött tény, hogy ki milyen módban kommunikál. Tehát, nincs elfogadott vagy nem elfogadott. Az, hogy Ön mit szokott meg, az már más kérdés.
Jópofa vagy :D
Amúgy netikett is már 1998 óta, hogy az ilyen közösségi fórumokon tegeződve kommunikálunk. A magázódás nekem nem tiszteletnek, hanem inkább olyan fontoskodó feltűnési viszketegségnek tűnik.
Nézd, én 67. évemben járok. Gyermekkoromban személyesen vagy levélben érintkeztünk. Nem születtünk bele ebbe a világba.
Én maradinak tartom magam, de sok éve, amikor találkoztam az internettel, és a netikettel, elolvastam, hogy a tegezés az elfogadott, és a magyarázatot is megértettem.
Én nem magázok/önözök senkit az online térben. Ritka kivétel, ha személyesen ismerem az illetőt, és szemtől szemben nem tegeződünk.
De meg kell érteni azokat, akiknek ez szokatlan világ. Volt olyan városi fórum, ahol tegeződve írtam, és mindenféle suttyó parasztnak elmondtak.
Nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!