Hol durvábbak a bűncselekmények átlagban? Az Amerikai Egyesült Államokban, vagy Magyarországon?
"Például miért lenne érdeke az USA-nak a drogtermelést támogatni?"
Na, miért?
Feltetted a nagy kérdést, de nem válaszoltad meg, csak mellébeszélsz.
"Afganisztán nem a Szahara és megoldották a gabona termesztés problémáját."
Na és mennyit termelnek? :D
"amit az amerikaiak állítanak, hogy nem lehet gabonát termelni"
Ezt nem a jenkik állítják, hanem minden szakember.
Értem én, hogy te, aki Európában nőttél fel, természetesnek veszed, hogy "hát mindenhol megterem", de nem, ahogyan a rizs, a banán, a dohány sem mindenhol terem meg, csak úgy, hogy "majd megoldják".
"Afganisztán háborús múltja is eléggé megkérdőjelezhető."
A béke szigete, ugye? Akkor miért nincs ott semmi? Miért nem termelnek az égvilágon semmit? Miért csak földkunyhók vannak? Láttál már képeket, hogy mi van ott Kabulon kívül? A sötét középkor. Miért nincsen ott semmi tudomány, stb? Ha olyan ok hely, akkor miért onnan menekülnek? Miért van folyamatos törzsi háború? Miért gyilkolásszák egymást?
"Persze az is lehet, hogy csak az USA"
Gondolhattam volna, hogy az oroszok azok nem azért mentek be anno, nem vagy elfogult, á, dehogy...
"Persze sok dolog más, de fogadni mernék, hogy Afganisztánt is kapcsolatba lehet hozni az IMF-el."
Az IMF előtt is léteztek már azok a törzsek, amelyek most is ott gyilkolásszák egymást, ráadásul több ezer éve. Szóval hagyjuk már ezt az IMF, meg jenki baromságokat, mert az USA, a Brit Birodalom előtt is jóval egy pöcegödör volt az a hely, ugyanilyen színvonalon, csak akkor nem AK-47, hanem shamshir volt a kezükben.
"A drogot pénzként képzeld el, sok-sok dollárként. "
De semmi köze a témához, ez nem érv arra ami az eredeti felvetés volt.
Folyamatosan mellébeszélsz.
Egyiptom:
ez a kommented is egy vicc.
Egyiptomban több alkalommal gyilkoltak már iszlamista szélsőségesek turistákat, tehát nem békés hely. Erről beszélj.
Egyrészt ez nem igaz, mert nem Egyiptomban történt, de lehet, hogy én tudom rosszul. Másrészt valószínűleg nem egyiptomiak tették. Azt el tudom képzelni, hogy Szudánból, vagy valami hasonlóan politikailag instabil országból verbuváltak embereket, akik pénzért, hogy a családjukat támogassák, megtették. A megrendelők azt akarták elérni, hogy az országban instabilitás legyen. Mondjuk ez az elméletem. Azt semmiképp sem gondolom, hogy egyiptomi szélsőségesek tették. Van ugyan a HAMASZ testvérszervezete ott is, de ég és föld a különbség. Embereket nem gyilkolnak és az izraeli HAMASZ-t is elítélik.
Annyit tudni kell, hogy Egyiptomban az emberek elégedetlenek, ez nem titok. De nem érdekli őket a politika, vagy a gazdagság. Simán alszanak a szabadban, és nem csövesek, hanem kereskedők. Nem élnek fényesen, de az állam gondoskodik róluk. El tudom képzelni, hogy egy gazdasági nagyhatalom szeretné ezt a helyzetet kihasználni és viszályt szítani. A turista viszont tabu, azokat inkább mindenáron megvédik inkább.
A szudániakkal más a helyzet. Ott hatalmas a létbizonytalanság, polgárháború van, amit ki is használnak arra, hogy kalózokat verbuválnak, hogy hajókat raboljanak el. Vagy bármi másra, akár terror cselekményekre. A szudániaknak ez csak munka a megélhetésért, csak sajnos rossz dologra kihasználják őket.
Ha viszont ilyesmit tesznek, az együtt jár azzal, hogy a médiát telenyomják hazugsággal, mert így lesz hatásos a dolog. Viszont a hazugság lekövethető, csak utána kell járni.
Azért találtam valamit:
Annyit látok, hogy az egésznek semmi értelme. Az érdekes, hogy az AlKaida belekeveredett. Az a gondom ezzel, hogy szerintem az AlKaida csak kitalált terror szervezet és a CIA áll mögötte. Magyarul a CIA áll konkrétan a robbantások mögött. De mondom, ezt csak én gondolom így, ehhez túl kevés az infó. Viszont könnyebben elhiszem, mint hogy egyiptomi szélsőségesek voltak. Moszkvában is volt egy terrorcselekmény, ami hasonlóan értelmetlen. Szerintem a CIA simán állhat mögötte.
A további hírekben szóba került az Iszlám Állam, ami azért valóban érdekes. Az USA-val a kapcsolata megvan, amit abból gondolok, hogy Szíriában az oldalukon, vagyis a védelmükben szállt be az USA. Ugyanez az Iszlám Állam megjelenik Ukrajnában is a kormánycsapatok támogatására. Valószínűleg az USA küldte oda őket, hogy védje az érdekeiket. Egyiptomban szerencsére Mubarakh elnök elég erős, legalábbis reménykedjünk ebben, hogy hatalmon bír maradni. Izraelben is hasonló a helyzet, a HAMASZ rokon szervezet, de ott már nem fogadnék az ottani elnökre.
Persze minden felett az IMF áll. Ők nem irányítanak, csak motiválnak, de ez még rosszabb. Zelenszkij-t például arra motiválják, hogy a végsőkig kitartson. Így az IMF soha nem gonosz, csak a pénzt adja gonosz dolgokhoz. Mubarakh elnöknek valószínűleg nincs köze az IMF-hez, pont ezért szeretnék félre állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!