Rendeltem csomagot, futárcég hozza ki. 4. emeleten lakom, nincs lift. Ilyenkor illik lemenni érte, vagy jöjjön fel a futár?
A futár örül neki, ez nem kérdés:P
Én legutóbb lementem (F/26), szerintem kevesebb kellemetlenség volt nekem, mint neki lett volna.
Neki illik felvinni (illetvehát jobb híján kötelező is), de te sem vagy utolsó paraszt, ha lemész érte, érted mire gondolok.
Kedves második..
Abban igazad van,hogy neki sem kerül semmibe lemenni a csomagért,de miért is? Hiszen a kérdezőnek akkor is fel kell gyalogolnia a csomaggal együtt.A futárnak meg ez a munkája ezért kap fizetést.
Neki annyival jobb felmenni a csomaggal az emeletre,hogy ő a lépcsőzésért pénzt kap..Arra is gondolj,hogy mi van akkor ha a kérdezőnek kis gyermeke van.AKkor menjen le gyerekkel,és vissza?
Aki ilyen munkát vállal az vállalja azt is,hogy emeleteket kell megmásznia..Ha nem tetszik neki,el lehet menni egy másik munkahelyre..
Én szintén olyan helyen lakom ahol nincs lift.(igaz én a másodikon) Én nem mászkálok le,mert neki ez a dolga..De kap tőlem mindig valami kis pénzt,így én is valahol "megfizetem"..
Talán túlzottan elmélyültem az illemben; csak arra akartam célozni, hogy álszent dolognak tartom a "kinek illik"-merengést. Mint ahogy a köszönésnél: aki igazán úriember, azt nem lehet benne megelőzni.
A futár (ahogy említettem) felviszi, ami helyénvaló ha kisgyereked van, féllábú vagy, vagy akár akkor is, ha nő vagy (sőt, még akkor is, férfi létedre semmi kedved), de ha felmerül benned hogy talán le is mehetnél, akkor ne az tartson vissza, hogy "az ő dolga", mert így leszünk orkok:P
Bér látom régi a téma én azért kicsit felfrissítem a tapasztalatommal és véleményemmel.
Mostanában heti rendszerességgel jön csomagom az MPL-el és nem szokta felhozni a postás.
Ezekért a csomagokért előre szoktam fizetni, így a futárral nem pénzezünk.
Korábban ha fizetős csoamg jött sose mondta a kaputelefonba a futár, hogy menjek le érte (nyílván a fizetéssel járó borravaló reményében).
Én úgy gondolom, hogy azért mert ő túl van terhelve és egész nap le-fel szaladgál, plusz még a fizetése is kevés nem nekem kell fizetni borravaló formájában.
Fizetek a futár cég felé a szállításért, ő pedig azért kapja a fizetését, hogy kiszállítsa tisztességesen a csomagot. Ha nem tetszik a meló, vagy a fizetés akkor válasszon más munkát. De én kapjam meg azt a szolgáltatást amiért fizettem.
Az ajtóig kell vinni, ha a 100. Emeleten laksz és nincsen lift, még akkor is.
kivéve ha esetleg családi házba laksz, mert oda már nyilván nem megy be, főleg ha kutya is van az udvaron.
Ha pizzát rendelsz akkor is felhozzák és nem azt kérik hogy gyere le a ház elé, vagy mögé, vagy az utca végébe..
nem jófejsègből teszik hanem mert ez a munkája, ezért kap pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!